Nå vil Rosenborg lære av Brann

For å «komme fryktelig tilbake».

(Dagbladet.no): På et Adresseavisen-spørsmål om hvorfor spillere som kommer fra Rosenborg er for dårlig trent, svarer sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen sånn:

- Jeg får ta det til etterretning. Jeg er mer opptatt av å si at om vi skal oppnå videre suksess, må vi ha en inderlig evne til å unne andre suksess. Og det Brann har gjort, skal vi ta lærdom av.

Slik Rosenborg har vært det for Brann til nå, blir Brann altså en inspirasjonskilde for Rosenborg når trønderlaget nå «skal komme fryktelig tilbake,» slik Eggen uttrykker det.

Nettopp derfor innebærer det ikke nødvendigvis at klubben finner på noe helt nytt når den nå vender blikket og notatblokka mot Bergen.

Mye handler om «å finne seg sjæl», noe rødtrøyene har vært flinkere til enn RBK denne sesongen.

- Utenfra ser det ut at de har vært tro mot stilen sin. De angriper sidekorridorene med spissene, de har en veldig avklart rolle for Martin Andresen, de har fått skikk på forsvarsspillet og de har - slik vi hadde før - evnen til å vinne de kampene som er jevne og står og vipper. De kommer igjen og igjen og har en tro på egen kollektiv dyktighet, sier Eggen til adressa.no om hva han kan lære av Mons Ivar Mjeldes suksesslag.

YDMYK: Rosenborg-sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen er imponert over det Brann har stelt i stand denne sesongen, og han vil gjerne lære av det. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
YDMYK: Rosenborg-sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen er imponert over det Brann har stelt i stand denne sesongen, og han vil gjerne lære av det. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
INSPIRASJONSKILDER: Jan Gunnar Solli, Martin Andresen (t.h.) og Brann har noe å lære Rosenborg, mener klubbens sportsdirektør.