Aksel Lund Svindal - karreiereslutt

Nå vil Svindal forlenge karrieren: - Jeg kan stå på ski i tre eller fire sesonger til

Aksel Lund Svindal mener han har flere år igjen på toppnivå, tross mye skadetrøbbel de siste årene. Veteranen sier han vil holde det gående «i tre-fire år til».

TILBAKE: Aksel Lund Svindal var endelig tilbake i konkurranse denne helgen. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / AP/ NTB scanpix
TILBAKE: Aksel Lund Svindal var endelig tilbake i konkurranse denne helgen. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / AP/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

34-åringen slo til med en imponerende tredjeplass i lørdagens utfor i Lake Louise. Da var det nesten et helt år siden han konkurrerte sist. Søndag ble han nummer fem i sesongens første super-G.

Alpinstjernen nyter å være tilbake i verdenscupsirkuset. Han tror skigleden og motivasjonen holder også etter OL, selv om han var litt bekymret tidligere i høst.

- Jeg startet årets sesong i august, og da fungerte ting dårlig for meg. Jeg var langt fra der jeg måtte være for å kunne konkurrere i toppen. Før forrige operasjon ble jeg advart om at kneet mitt kanskje ikke kom til å fungere godt nok i konkurransesammenheng mer, sa Svindal til NTB før helgens konkurranser i Lake Louise.

Vil fortsette

- Men heldigvis begynte ting å fungere på treningssamling i Chile. Sakte, men sikkert gikk det bedre. Etter ti dager følte jeg meg bra. Jeg kunne virkelig sette pris på treningsarbeidet, og det var veldig tilfredsstillende, la han til.

- Jeg ville elske å kunne fortsette også etter OL neste år. Jeg kan stå på ski i tre eller fire sesonger til, det ville gjort meg veldig fornøyd. Det er målet.

Likevel innrømmer 34-åringen at kneet hans trolig aldri blir helt som før.

- Kneet kjennes annerledes enn før, og derfor har jeg blitt nødt til å tilpasse meg. Jeg kan ikke trene på ski mange dager på rad mer, det kunne jeg gjøre tidligere. Men vi får se utover i sesongen. Jeg har håp om at jeg kan trene flere dager på ski på rad enn det jeg kan nå, sa Svindal, som lørdag røpet at han bruker tid på ergometersykkelen etter renn.

Roser lagkameratene

- Syklingen er det eneste som fungerer, sa han smilende til NRK.

Svindal ser lyst på OL-sesongen med norske øyne. Veteranen tror han og lagkameratene kan slå godt fra seg i 2017/18.

- Jeg er i bra form, det samme gjelder Kjetil (Jansrud) og Aleksander (Aamodt Kilde). Vi har også yngre utøvere på vei opp. Adrian (Smiseth Sejersted) er rask, og selv unggutten (Stian) Saugestad var utrolig imponerende på samlingen i Chile, sa Svindal.

Jansrud vant søndagens super-G i Lake Louise. Vinstra-alpinisten slo østerrikske Max Franz med 28 hundredels sekund. Deretter fulgte Kilde og Svindal på fjerde- og femteplass, henholdsvis 41 og 52 hundredeler bak Jansruds vinnertid.

I tillegg gjorde Saugestad med sin 18.-plass karrierebeste i verdenscupen. Sejersted plukket også vc-poeng ved å bli nummer 26, mens Bjørnar Neteland var i mål på 40.-plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer