SIKTER ENDA HØYERE: Suzann Pettersen vinker til publikum etter å ha vunnet på omspill i natt. Neste mål er å klatre til topps på verdensrankingen for første gang. Foto: Randy L. Rasmussen, The Oregonian/AP/Scanpix
SIKTER ENDA HØYERE: Suzann Pettersen vinker til publikum etter å ha vunnet på omspill i natt. Neste mål er å klatre til topps på verdensrankingen for første gang. Foto: Randy L. Rasmussen, The Oregonian/AP/ScanpixVis mer

Nå vil Tutta bli verdensener

- Annenplass på rankingen betyr ikke mye for meg.

Suzann Pettersen tok karrierens åttende LPGA-seier da hun vant i omspill i Oregon i natt. 30-åringen fortsetter jakten mot toppen av verdensrankingen.

Etter seieren avanserer hun én plass og overtar annenplassen på verdensrankingen for kvinner. Men «Tutta» har høyere mål enn det og drømmer om å dytte Tseng Ya-ni ned fra toppen av rankinglisten.

- Annenplass på rankingen betyr ikke mye for meg. Jeg prøver å ta igjen Ya-ni. Da må du vinne turneringer. Jeg tok ett steg i riktig retning, sa hun på pressekonferansen etter seieren.

Pettersen falt ut av tetsjiktet etter 2. runde lørdag, men en strålende sisterunde sendte henne tilbake i seierskampen på LPGA-turneringen i North Plains i delstaten Oregon.

- Jeg trodde ikke jeg skulle sitte her (som vinner) da jeg varmet opp på begynnelsen av dagen, sa hun.

Dediserte seier Den norske golfproffen gikk sju slag under par på søndagens runde og sikret seg dermed omspill mot sørkoreanske Choi Na-yeon. På første ekstrahull avgjorde Pettersen turneringen.

Hun dediserte seieren til familievennen Annan Forbes Hennie, som omkom i en fallskjermulykke ved Jarlsberg flyplass i Tønsberg forrige uke. Tutta innrømmer at sommeren har vært tøff. Hun har også vært svært preget av de tragiske hendelsene i hjemlandet 22. juli.

- Det har vært en brutal sommer. Det får deg til å forstå at livet ikke bare handler om golf. Det setter ting i perspektiv, sa 30-åringen.

Sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund var på plass i USA for å følge den norske golfstjernen. Han gledet seg over Tuttas seier.

- Det var en rå sisterunde i dag. Hun hentet opp ni slag for å klare omspill og deretter vant hun på første omspillshull. Jeg er utrolig stolt og imponert over Tuttas spill i dag, sa Scheie til NTB.

- Det er ufattelig moro med en ny, norsk seier. Fabelaktig, jublet sportssjefen.

1 million dollar Med seieren nådde Pettersen også 1 million dollar i innspilte premiepenger på LPGA-touren i 2011. Hun fikk 225.000 dollar (1,23 millioner kroner) for søndagens seier og er oppe i 1,1 millioner i år. I løpet av karrieren har hun spilt inn 7,74 millioner dollar, ifølge LPGA.

Det var Tuttas annen turneringsseier på rad og hennes tredje i år. Tidligere i august vant hun Irish Open på europatouren. Hun gikk også til topps i LPGA-turneringen i New Jersey i slutten av mai. Da avsluttet hun en 20 måneder lang seierstørke.

Totalt har hun vunnet åtte turneringer på LPGA-touren, inkludert en majorseier i 2007.

(NTB)