VIL UTVIDE: TV 2-sjef Bjørn Taalesen sier kanalen ønsker å sende Champions League fra neste år.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
VIL UTVIDE: TV 2-sjef Bjørn Taalesen sier kanalen ønsker å sende Champions League fra neste år. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Nå vil TV 2 kjøpe rettighetene til Champions League

Det er ventet hard budrunde mellom TV 2 og Viasat.

(Dagbladet): Viasat har sendt Champions League i flere år. Men den kommende sesongen kan bli den siste der Viasat har rettighetene til å vise Lionel Messi, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo kjempe i verdens største klubbturnering.

Nå ønsker TV 2 å kjøpe Champions League-rettighetene.

Det bekrefter sportssjef Bjørn Taalesen til Dagbladet.

TIL TV2?: Lionel Messi og Barcelona sine kamper i Champions League kan bli vist på TV2 fra neste sesong.Foto:  AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
TIL TV2?: Lionel Messi og Barcelona sine kamper i Champions League kan bli vist på TV2 fra neste sesong.Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer

- Ja, vi har hatt et ønske om å skaffe oss rettighetene. Det eneste som er sikkert er at Viasat sender èn sesong til. Mer vil jeg ikke si om den saken, sier Taalesen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer ønsker TV2 å kjøpe rettighetene fra 2012 til 2015, og kanalen skal allerede ha kommet med et bud.

Satser større I går ble det klart at TV 2 skal sende fra OL i 2014 og i 2016. Det blir første gang ikke NRK sender fra de olympiske leker.

I løpet av få år har kanalen fått rettighetene til både Tippeligaen, Tour de France, håndballmesterskapene og Premier League.

VIL BEHOLDE CL: Stian Aune Kleppo, sportssjef i Viasat, sier de ønsker å beholde rettighetene. Foto: Viasat
VIL BEHOLDE CL: Stian Aune Kleppo, sportssjef i Viasat, sier de ønsker å beholde rettighetene. Foto: Viasat Vis mer

Nå håper Taalesen å utvide med Champions League fra 2012.

- Vi ønsker å gi publikum et bredt tilbud på våre kanaler. Derfor er Champions League noe vi ønsker oss i framtida, sier Taalesen til Dagbladet.

Vil beholde rettighetene Sportssjef i Viasat, Stian Aune Kleppo, sier de ønsker å beholde rettighetene, og at de allerede sitter ved forhandlingsbordet.

Viasat har sendt Champions League siden tidlig på 90-tallet.

VANT I ÅR: Barcelona og Pep Guardiola vant Champions League i pr. Nå ønsker TV 2 å kjøpe rettighetene til turneringen. Foto: REUTERS/Paul Hanna
VANT I ÅR: Barcelona og Pep Guardiola vant Champions League i pr. Nå ønsker TV 2 å kjøpe rettighetene til turneringen. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer

- Vi har hatt suksess med Champions League i flere år og håper å få sende også fra 2012. Vi er selvsagt klar over at dette er attraktive rettigheter, men vi har gjort det helt klart at vi ønsker å forlenge vår avtale, sier Aune Kleppo til Dagbladet.

Han er klar over interessen fra TV 2.

- Det vil alltid være hard kamp om disse rettighetene, og det er ikke noe nytt at flere vil ha dem, sier han.

FEIRER: Barcelona vant Champions League i mai i år. Foto:  AFP PHOTO / LLUIS GENE
FEIRER: Barcelona vant Champions League i mai i år. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer