Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcel Hirscher vil satse på fart

Nå vil ustoppelige Hirscher tenke nytt. Satser på fart

Østerrikske Marcel Hirscher vant nesten som han ville i slalåm og storslalåm denne sesongen. Når går det trolig mot at den doble OL-vinneren vil satse på fart.

USTOPPELIG: Marcel Hirshcer har gjort rent bord denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
USTOPPELIG: Marcel Hirshcer har gjort rent bord denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hirscher har vunnet et renn i super-G (Beaver Creek 2015) i karrieren, men han prioriterte ikke fartsdisiplinene utfor og super-G denne sesongen. Total har han vunnet 58 verdenscupseire i karrieren.

- Utfordringen er krevende, men du kan bare bli bedre og bedre for hver dag. I slalåm og storslalåm er det vanskelig å sette seg nye utfordringer, sier Hirscher til den østerrikske TV-kanalen Servus-TV.

- Jeg vil ikke utelukke det, men du må starte fra scratch i forhold til slalåm og storslalåm, sier 29-åringen

Hirscher fikk en tøff start på sesongen etter at han falt og brakk et bein i ankelen i august. Hans eminente teknikk førte likevel til at han nærmest var overlegen i samtlige konkurranser i de tekniske grenene denne sesongen.

De få unntakene var storslalåmrennet i Sölden (deltok ikke), slalåmåpningen i finske Levi og Kitzbühel-slalåmen som Henrik Kristoffersen vant.

Hirscher vant likevel sin sjuende strake verdenscuptrofé sammenlagt. Nå ser han vel kanskje at utfordringen til å ta sitt åttende ligger i å ta flere verdenscuppoeng i utfor og super-G. Årets sesong var tydeligvis veldig stang inn for Hirscher.

Også Kristoffersen tenker mer fart framover. Han skal kjøre samtlige øvelser under alpin-NM i Hafjell denne uken. Han trenger FIS-punkter for i det hele tatt kunne starte i super-G i verdenscupen.

Det skal kjøres utfor onsdag og superkombinasjon torsdag og super-G fredag i Hafjell. Lørdag og søndag går de tekniske øvelsene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!