Nå vinner Haugesund borte også

- Ser ut til at vi må se oppover på tabellen, sier sjefen.

DRÅPEN:  Haugesunds Jarle Steinsland (nr.14) fyrer av et skudd og scorer 1-0 til Haugesundmot Kongsvinger på Gjemselund Stadion.
Foto: Erik Johansen / Scanpix
DRÅPEN: Haugesunds Jarle Steinsland (nr.14) fyrer av et skudd og scorer 1-0 til Haugesundmot Kongsvinger på Gjemselund Stadion. Foto: Erik Johansen / ScanpixVis mer

||| Kongsvinger - Haugesund 0-1.

Kongsvinger var best på hjemmebane mot Haugesund søndag, men det var rogalendingene som kapret poengene med Jarle Steinslands kanonscoring i annen omgang.

Steinslands ble matchvinner med en suser fra 20 meter. Han sikret med det laget en sjelden borteseier i eliteserien, etter fem strake tap på bortebane.

— Vi har ikke vært gode på bortebane i år, og vi var heller ikke gode i dag. Vi spilte en dårlig 1. omgang og en grei annen, men det holdt heldigvis i dag, sa en fornøyd Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2 etter kampen.

Kongsvinger var strandet på 15.-plass på eliteserietabellen og trengte poeng på hjemmebane mot Haugesund. Men ballinnehav, en strålende Kjell Rune Sellin og flere brukbare sjanser til tross, hjemmelaget klarte aldri å sette ballen bak FKHs sisteskanse Per Morten Kristiansen.

— Det er for jævlig. Vi hadde full kontroll og skapte mye trykk. I dag manglet vi en del avslutningsvis, spesielt på innlegg, og da scorer vi ikke mål, sa Kongsvingers trener Tony Gustavsson til TV 2.

Kongsvinger best
I den første omgangen var det Kongsvinger som skapte det lille som var av sjanser. Det var først og fremst innleide Kjell Rune Sellin som skapte uro i Haugesund-forsvaret, og to ganger før pause kom han til feite sjanser uten at han fikk satt ballen i nota.

Kongsvinger tok gradvis over banespillet før hvilen, og fortsatte å kontrollere kampen etter pause. Thomas Myhre måtte riktig nok ut i full strekk på Tor Arne Andreassens langskudd etter 60 minutter, men det så likevel ut til at det var hjemmelaget som var nærmest scoring.

Fin scoring
Så tok Jarle Steinsland ansvar. Midtbanespilleren plukket opp en retur og knallet ballen inn via tverrliggeren fra rundt 20 meter.

Etter scoringen kjempet KIL desperat for en utligning. Innbytter Lars Christian Krogh Gerson vare nære på ved to anledninger drøye ti minutter før slutt, men heller ikke han fikk hull på byllen.

Etter søndagens tap blir Kongsvinger liggende nest sist i eliteserien, fem poeng bak Hønefoss på kvalifiseringsplass.

— Jeg kan ikke klandre spillerne for innsatsen iallfall. Jeg håper denne innsatsen snart fører til tre poeng, for det fortjener vi, sa Gustavsson.

Haugesund klatret til 8.-plass.

— Ja, det ser jo ut til at vi må begynne å se oppover på tabellen. Neste helg har vi ny hjemmekamp, og da skal vi lage en ny fest i Haugesund, sa Grindhaug.

(NTB)