Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå vinner Molde uten Solskjær også

Hullet etter Ole Gunnar Solskjær er enormt. Det beste Tor Ole Skullerud kan fylle det med er seirer og gode opplevelser.

MOLDE-SEIER: Tor Ole Skullerud (t.h.) og Molde vant 4-1 mot AIK på La Manga mandag kveld. Her er Molde-treneren i samtale med RBK-trener Per Joar Hansen. Foto: Anders Hoven , Digitalsport
MOLDE-SEIER: Tor Ole Skullerud (t.h.) og Molde vant 4-1 mot AIK på La Manga mandag kveld. Her er Molde-treneren i samtale med RBK-trener Per Joar Hansen. Foto: Anders Hoven , Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• AIK-Molde 1-4

LA MANGA (Dagbladet): Det var ikke bra. Det var faktisk veldig rufsete og januarpreget. Men likevel vant Molde enkelt over et av fjorårets topplag i Allsvenskan på Copa del Sols første kampdag.

Det er en start Molde-trener Tor Ole Skullerud bokfører med ydmykhet.

- Det er mange gode spillere her, sier han til Dagbladet.

I morgen (tirsdag) er alle sammen tilbake på trening også. Og det er alltid godt å vinne fotballkamper. Men man ser at det er mye som mangler.

To dødballer og et brudd høyt i banen ga Molde 3-0 før AIK evnet å plage Skulleruds nye mannskap i det hele tatt. Den første dødballen, en god innsvinger fra Mattias Moström, headet Chima Chukwu i krysset fra 16 meter! Den andre blåste stopper Joona Toivio opp i samme hjørnet fra 25. Og da unggutten Eirik Hestad (18) skaffet et høyt brudd, satte spissene i aksjon og fulgte opp det som skjedde foran ham, havnet ballen der den ofte havner hos våkne spillere som leser det som skjer foran dem, og som følger det opp.

Den havnet hos Hestad.

Som banket inn 3-0.

Ole Gunnar Solskjær vil henge over Moldes fotballkamper som en skygge i lange tider ennå. Det får ikke Tor Ole Skullerud gjort noe med. Det eneste han kan gjøre er å forberede og helst også forbedre laget som skuffet i serien og til slutt vant cupen i november. Samt følge med i overgangsmarkedet etter spissen som kan erstatte Jo Inge Berget.

Ikke fordi de tre han har ikke er gode nok. Men fordi de er veldig like og ikke besitter de egenskapene Berget hadde og som ga Molde et par ekstra offensive bein å løpe med.

AIK reduserte på en corner før de ble redusert til 10 og deretter ni mann. Tommy Høiland gjorde 4-1 på overtid. Og konklusjonen, selv om ingenting egentlig gjelder i januar, må være at den utskjelte Tippeligaen i hvert fall ikke er svakere enn Allsvenskan.

Mitt tips er at den er bedre.

Hele Norges coronakart