Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå viser Gro Marit muskler

Mer muskuløs enn noen gang håper Gro Marit Istad Kristiansen (26) at den råsterke kroppen skal få henne tilbake i verdenstoppen.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Åpningshelga her på Beitostølen startet ikke lovende, med 20. plass på torsdagens sprint og 37. plass på jaktstarten lørdag. Men på stafetten i går viste 26-åringen litt av potensialet som bor i den råsterke kroppen:

Med fin fart i sporet og totalt to ekstraskudd gikk hun Norge opp fra 11. til 6. plass på sin andreetappe - og var etterpå lettet over å ha fått tilbake den gode følelsen.

-  Jeg er blitt mye sterkere siden i fjor. Det gir meg selvtillit både i sporet og på skytinga, sier Gro Marit Istad Kristiansen til Dagbladet.

Unngått skader

Overfor Dagbladet spenner hun musklene som er et resultat av tre ukentlige økter i styrkerommet det siste året, sammen med hennes styrketrener Fred Koch. Tidligere i sommer lot hun seg avbilde i studio med tydelig vaskebrett på magen. De bildene har fotograf Svein Bringsdal solgt til Se og Hør for en god slump penger.

-  Treneren min mente jeg var i så god form at jeg burde få tatt bilde av det.

-  Den gode fysikken hjelper meg både i sporet og på standplass. Jeg blir ikke så fort sliten og har muskler til å gå teknisk riktig selv når jeg begynner å gå tom. Og så er det lettere å skyte når man er godt trent, jeg klarer å holde stillingen lenger, sier Gro Marit Istad Kristiansen til Dagbladet.

Nå i sesongen kjører hun én økt i uka for å holde styrken ved like, og siden hun startet muskelbyggingen i fjor har hun også vært forskånet for skader.

-  Det betyr at jeg har fått trent så bra som jeg har ønsket i lang tid nå, jeg tåler mye mer.

Selvsikker

Denne sesongen har hun forventninger om en god sesong.

-  Jeg skal gå bedre i år enn i fjor. Målsettingen er å være i så god form i VM at jeg har sjanse til å kjempe om medaljer, sier Gro Marit Istad Kristiansen.

Ikke bare føler «Nye» Gro Marit seg bedre og mer selvsikker. Også for omgivelsene er det åpenbart at det har skjedd noe med den tidligere så beskjedne jenta:

Smilet er hele tida på lur og i intervjusituasjoner er hun mer pratsom og avslappet.

-  Spennende

Landslagstrener Odd Lirhus mener Gro Marit har begitt seg inn på et spennende treningsarbeid.

-  Hun har trent mye mer styrke enn de andre jentene, så vi må avvente litt før vi tar evalueringen av hvor stort utbytte hun har hatt av det. Men det er klart at hvis hun får mye større framgang enn de som har trent halvparten så mye styrke, så må vi vurdere om det er noe vi skal legge mer vekt på hos de andre neste sesong, sier Odd Lirhus til Dagbladet.

De norske jentene endte på 4. plass, men var i nærheten av pallen helt til Liv Grete Skjelbreid Poirée endte opp med en strafferunde på siste stående.

VELTRENET RÅSKINN: - Jeg er blitt mye sterkere siden i fjor. Det gir meg selvtillit både i sporet og på skytinga, sier Gro Marit Istad Kristiansen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media