Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå viser Ødegaard hvilket nummer han skal spille med

La ut offisielle produkter til salgs.

NUMMER 16:  Martin Ødegaard og agent Tore Pedersen viser hvilket nummer unggutten skal ha i Real Madrid. Foto: Privat / Med tillatelse fra Tore Pedersen
NUMMER 16: Martin Ødegaard og agent Tore Pedersen viser hvilket nummer unggutten skal ha i Real Madrid. Foto: Privat / Med tillatelse fra Tore Pedersen Vis mer

(Dagbladet): Etter mye spekulering, kunne endelig Martin Ødegaard gi en god del svar om sin framtid i går.

I går ble det offisielt bekreftet at den norske 16-åringen er klar for Real Madrid, og Ødegaard ble presentert foran internasjonal presse.

Det nok mange lurte veldig på i går var hvilket nummer unggutten skal bære - uten at de fikk noe svar.

For da Martin Ødegaard viste fram sin nye Real Madrid-drakt på pressekonferansen i går, var det ingen nummer på baksiden av drakta - bare navnet «Ødegaard».

Blant publikum satt ikke bare pappa Hans Erik Ødegaard og smilte fra øre til øre, det samme gjorde også mamma Lene Cecilie.

Bekrefter nummeret På morgenkvisten - dagen etter presentasjonen - offentliggjør agent Tore Pedersen hvilket nummer som blir Martin Ødegaard sitt.

I SALG: Real Madrid hadde fire Martin Ødegaard-produkter til salgs - med nummer 16 på ryggen. Senere ble produktene fjernet. Skjermdump: realmadridshop.com
I SALG: Real Madrid hadde fire Martin Ødegaard-produkter til salgs - med nummer 16 på ryggen. Senere ble produktene fjernet. Skjermdump: realmadridshop.com Vis mer

Og som det er spekulert mye i, så får nordmannen drakt nummer 16 - som agenten og unggutten viser fram på Instagram.

Men agent Tore Pedersen forteller til Dagbladet at nummeret ikke blir tatt i bruk med det første.

- Hvertfall ikke nå og fram til sommeren, sier agenten, som sier at nummeret trolig er tiltenkt 16-åringen senere.

Listet med nummer 16 Det har vært spekulert mye i om ikke nordmannen vil få drakt med nummer 16 på baksiden - noe som betyr at han regnes som en A-lagsspiller.

Hvis man i dag tidlig søkte på Martin Ødegaard i fotballklubbens egen butikk, så fikk man opp fire produkter man kunne kjøpe.

Også der var den nye Real Madrid-spilleren oppført med nummer 16. Senere på dagen har fotballklubben fjernet produktene fra butikken sin.

Det er ennå ikke kommet bilder av produktene, men det man så langt kan velge mellom er Real Madrids bortetrøye for kvinner, og tre ulike drakter og draktsett for barn.

Forviklinger Draktnummeret har mye å si for hvor Real Madrid ser for seg at den unge spilleren skal holde til, på A- eller B-laget.

Det at Ødegaard kanskje ikke skal ta i bruk drakta med nummer 16 på med en gang, forklarer hvordan man skal gjøre det i forhold til reglene for draktnummer i Spania.

Under gårsdagens pressekonferanse ble det sagt at han hovedsaklig skal trene og spille med andrelaget i spanske tredjedivisjon, men trene med Cristiano Ronaldo og de andre stjernene på A-laget.

Ifølge fotballekspert Petter Veland betyr det nummeret at 16-åringen ikke får lov å spille på B-laget, siden nummerene 1-25 tilhører de som spiller på førstelaget.

- Regelen er slik i Spania at hvis han får draktnummer mellom 1-25, så skal han spille for A-laget. Da får man ikke lov å spille for B-laget og det er en regel, fortalte La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet tidligere i januar.

Martin Ødegaard skulle egentlig holde pressekonferanse senere i dag i Drammen, men denne er nå avlyst på grunn av at avreisen fra Madrid ble utsatt.