EN AV FLERE: Frankrikes keeper Cleopatre Darleux sjanseløs mot Heidi Løke under EM-kampen mellom Norge og Frankrike i Beograd Arena.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EN AV FLERE: Frankrikes keeper Cleopatre Darleux sjanseløs mot Heidi Løke under EM-kampen mellom Norge og Frankrike i Beograd Arena. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Nå viser vi hva vi virkelig kan

Sulland styrte til storseier mot EM-favoritt Frankrike.

(Dagbladet): Norge - Frankrike 30-19.

Norge var i ferd med å gjøre det svært vanskelig for seg selv, men reiste seg i andre omgang og tok to viktige poeng i EM-kampen mot gullkandidat Frankrike i kveld.

- Det var en veldig bra forsvarskamp, vi kjemper som helter. Katrine står bak og plukker alt, og vi får også fart i kontraen, endelig, sier kaptein Marit Malm Frafjord til TV 2.

- Frankrike er et topplag som vi har slitt mot før, men vi viser hva vi kan, sier Frafjord.

Frankrike har vunnet syv av de siste ti mot Norge siden desember 2010, og begynte nok å lukte en ny norsk skalp også i dag, da de rødes førsteomgang ble skjemmet av mange stygge personlige feil.

God Sulland
Heldigvis viste Norge bedre takter etter hvilen.

VIKTIG: Linn Jørum Sulland spilte en ny strålende kamp for Norge.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIKTIG: Linn Jørum Sulland spilte en ny strålende kamp for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Anført av en strålende Linn Jørum Sulland rykket Thorir Hergeirssons jenter fra etter å ha ødelagt den franske ledelsen like før pause, og på det meste var avstanden elleve mål ned til motstanderen.

Frankrike har imidlertid reist seg mot Norge før, og en vaklende midtperiode også i andre omgang vekket frykten for at det skulle skje igjen. Men håndballjentene holdt unna.

Sterk prestasjon
Gode kontringer, bedre avslutninger enn i første, og et forsvar- og keeperspill på normalt norsk nivå var mer enn tilstrekkelig, og Norge står med seks poeng totalt i mellomspillet i EM.

En sterk prestasjon av Hergeirssons hurv, mot et lag mange har nevnt som mulig europamester.

- Det var sykt mye bra. Jeg er imponert over forsvaret, og jeg er glad at ikke jeg spilte mot vårt forsvar i dag. Nå viser vi hva vi virkelig kan, og spiller vi sånn som i dag er det vanskelig å slå oss, sier Linn Jørum Sulland.

- Ingenting er avgjort, men vi er nærmere etter de to poengene i dag, sier Norges bestekvinne i dag.

Seieren ble til slutt med elleve mål. Norge er fortsatt ubeseiret etter fire kamper i EM. I morgen venter Sverige.

EM-semifinaleplassen kan sikres allerede da.

- Det er sånn med psykologi og pedagogikk, mestring betyr mye. Har du fokus på det som er bra, og kjenner at det funker, så betyr det mye, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.