Her er Norges komplette VM-tropp til Doha

NÅ: Warholm påmeldt til to VM-distanser

Men Karsten Warholm har fortsatt ikke bestemt seg for om han løper begge distansene hvor han er påmeldt.

PÅMELDT TIL TO VM-ØVELSER: Karsten Warholm holder liv i muligheten for å løpe to VM-distanser i Doha. Avgjørelsen om han gjennomfører det, tar han først under mesterskapet. Foto: Foto: Walter Bieri/Keystone via AP
PÅMELDT TIL TO VM-ØVELSER: Karsten Warholm holder liv i muligheten for å løpe to VM-distanser i Doha. Avgjørelsen om han gjennomfører det, tar han først under mesterskapet. Foto: Foto: Walter Bieri/Keystone via APVis mer

- Jeg har ikke bestemt meg om jeg skal doble i VM ennå. Jeg bestemmer meg mest sannsynlig etter 400 meter hekk-finalen i Doha, sa Karsten Warholm til Dagbladet for to uker siden på spørsmål om han kom til å stille opp også på 400 meter flatt.

Sunnmøringen er nå påmeldt til både 400 meter hekk og flatt. Det kommer fram i pressemeldingen fra Norges Friidrettsforbund i presentasjonen av VM-troppen (som du kan se nedenfor).

Til Dagbladet opplyser toppidrettssjef Erlend Slokvik at Warholm fremdeles ikke har bestemt seg for om han løper begge VM-distansene, men sunnmøringen er i hvert fall påmeldt til begge øvelsene og har muligheten til å doble, slik han gjorde i EM i Berlin.

- Han er påmeldt til begge, så blir det tatt en avgjørelse der nede om han kommer til å løpe begge distansene. Vi meldte ham på så han hadde muligheten, sier Slokvik til Dagbladet.

- 400 meter hekk er prioritet én. Så handler det egentlig bare om å se om det er noen krefter igjen etter det, forteller han.

YDMYKES: Karsten Warhom er blant verdens beste friidrettsutøvere, men han har talent innenfor andre idretter også. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Forsøket til den flate 400 meteren starter dagen etter finalen i 400 meter hekk, så det kan bli en stor belastning. Warholm vil se an og kjenne etter før han bestemmer seg.

Norges VM-tropp i Doha ser slik ut:

400 meter: Karsten Warholm, Dimna IL.
400 meter hekk: Karsten Warholm, Dimna IL.
1500 meter: Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL og Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL. 5000 meter: Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL, Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL og Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL.
3000 meter hinder: Tom Erling Kårbø, Stord IL.
10000 meter: Sondre Nordstad Moen, SK Vidar.
Maraton: Weldu Negash Gebretsadik, IL i BUL.
50 km kappgang: Håvard Haukenes, IL Norna-Salhus.
10-kamp: Martin Roe, IL Fri.
Slegge: Eivind Henriksen, IK Tjalve.
Diskos: Ola Stunes Isene IF Sturla.
Stav: Sondre Guttormsen, SK Vidar.
800 meter: Hedda Hynne, IK Tjalve.
5000 meter: Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve.
3000 meter hinder: Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve.
400 meter hekk: Amalie Iuel, IL Tyrving.
Slegge: Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg IL.
Stav: Lene Retzius, IL i BUL.

- Når det gjelder invitasjoner fra IAAF for utøvere som ikke har klart det internasjonale kravet har vi per dags dato mottatt dette for Lene Retzius i stav, og vi har bekreftet hennes deltakelse, sier Slokvik i pressemeldingen.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- For Ingar Kiplesund i lengde og Marcus Thomsen i kule foreligger det pr dato ingen invitasjon, men om det skulle komme en slik vil også disse bli tatt ut, sier han.

Norge sender uansett en stor tropp til mesterskapet.

- Fordi nivået er bedre nå enn det har vært på lenge. Det er flere utøvere som holder et høyt nivå. Vi må tilbake til 1997 for å finne en større tropp i et VM, sier Slokvik til Dagbladet.

- Dett er et godt tegn, og vi havnet på cirka den størrelsen vi hadde håpet på og forventet før mesterskapet.