Naboen avgjorde V-cupen

LAHTI (Dagbladet): Etter andreplassen i går ble Thomas Alsgaard (26) gratulert som verdenscupvinner av konkurrentene. Selv vil han ikke ta seieren på forskudd.

- Jeg håper å avgjøre så fort som mulig, det vil si å være verdenscupvinner etter 10-kilometeren i Falun. Selv om det gikk bra i går, er det ikke sikkert at jeg blir sammenlagtvinner, sier en nøktern Thomas Alsgaard til Dagbladet.

Bjørn Dæhlie er den eneste opponenten i tetkampen.

- Går vi jevnt i Falun, er det avgjort. Jeg innrømmer at sjansen min er god, men tar ingen ting på forskudd, sier Alsgaard etter andreplassen, et minutt og 9,9 sekunder bak Vladimir Smirnov.

Skryter av Estil

Fredagens stafett var en viktig gjennomkjøring for v-cuplederen fra Nannestad.

- Jeg har slitt med formen i to uker, men følte meg lett og fin i går. At formen skulle komme tilbake helt plutselig, var mer enn jeg hadde regnet med. Smirnov var det ikke noe å gjøre med, han var altfor sterk. Frode Estils tredjeplass var kjempebra, og veldig gledelig. Det er alltid gøy når det kommer nye folk i toppen, sier Thomas.

- Mager trøst

Han hadde OL som hovedmål denne vinteren, og rangerer verdenscupen bak langrennsøvelsene i Hakuba.

- Bjørn var sterkest i OL med tre gull. Å vinne verdenscupen er en mager trøst sammenliknet med å bli OL-konge, sier Thomas Alsgaard foran innspurten i Falun og Holmenkollen.

SPENNINGEN OVER: Med gårsdagens 2.plass på tremila i Lahti sikret Thomas Alsgaard sammenlagtseieren i V-cupen. Bare i teorien kan OL-kongen Dæhlie ta igjen naboen.