Naboene jubler

Alfie Haaland (50) får en varm velkomst etter flyttingen til Sveits.

FLYTTER TIL SVEITS: Alfie Haaland meldte 5. mai flytting til Sveits. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB
FLYTTER TIL SVEITS: Alfie Haaland meldte 5. mai flytting til Sveits. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANDERMATT (Blick/Dagbladet): Nyheten om at Alfie Haaland flytter til Sveits har ikke gått ubemerket enten der eller her til lands. Det var 5. mai at Alfie Haaland meldte flytting til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt.

Mens norske politikere reagerer med sinne og skuffelse, har pipen en annen lyd i Sveits. Nå ønskes Alfie nemlig velkommen av sine nye naboer.

Ønskes velkommen

Josef Dittli er en sveitsisk politiker, og en del av det sveitsiske parlamentet. Han eier en ferieleilighet i området. Han er glad for at pappa Haaland valgte Andermatt.

- Jeg er veldig fornøyd med at Herr Haaland, en annen stor skatteyter, har oppdaget hvor vakkert Andermatt er året rundt, sier han til den sveitsiske avisa Blick.

Landsbyens ordfører, Peter Baumann, mener stedet har blitt en ettertraktet destinasjon, og sammenlikner den med en av fotballens gjeveste turneringer.

- Med turistresorten er vi nå i Champions League, sier han til avisa.

Ifølge Blick har også tidligere Manchester United-trener Louis Van Gaal kjøpt seg en leilighet i området.

Flukt fra Norge

De siste årene har en rekke rike nordmenn meldt flytting til Sveits, og i alpene blir Alfie nabo med blant andre eiendomsmilliardær Kjartan Aas, som har bodd i Andermatt siden 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer