Nadal: - Min beste kamp så langt i turneringen

Spanjolen enkelt videre i US Open.

ENKELT VIDERE: Rafael Nadal hadde ingen problemer mot Ivan Dodig og slo ham i tre strake sett. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA
ENKELT VIDERE: Rafael Nadal hadde ingen problemer mot Ivan Dodig og slo ham i tre strake sett. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDAVis mer

Rafael Nadal tok seg enkelt videre til åttedelsfinale i US Open i tennis lørdag. Ivan Dodig ble slått 6-4, 6-3, 6-3.

Kroaten var sjanseløs mot turneringsfavoritten, som har gjort et knallsterkt comeback etter kneskaden som ødela mye av fjorårssesongen. Nadal er fortsatt ubeseiret på hardcourt i år. Lørdagens kamp var hans 18. på underlaget.

Det er blitt turneringsseier både i Indian Wells, Montreal og Cincinnati, tre av de ni titlene Nadal har sikret seg i løpet av sesongen. Han har 56 seirer og bare tre tap i år.

Neste oppgave for Nadal blir John Isner eller Philipp Kohlschreiber. Med ny seier kan han møte sin gamle erkerival Roger Federer i kvartfinalen. Det blir i så fall deres aller første møte i US Open.

- Jeg startet kampen med høy intensitet. Jeg tapte for Ivan sist jeg møtte ham i Montreal, og han imponerte i sine to første kamper her, sa Nadal.

- Jeg synes jeg spilte min beste kamp så langt i turneringen.

Nadal har ennå ikke tapt et servegame i turneringen. Lørdag hadde han bare to bruddballer mot seg, og avverget begge.

Hans eneste problemer lørdag var at han ikke hadde mange nok håndklær til å tørke svetten i heten på Arthur Ashe Stadium, og støyen fra flyene på vei til å lande på LaGuardia-flyplassen.

- De burde ha flere håndklær, sa Nadal, som krympet seg da et fly kom spesielt lavt inn over anlegget i Flushing Meadows.

(NTB)