Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal ble historisk i Paris

Slo verdensener Novak Djokovic i finalen.

NUMMER SJU: Rafael Nadal kunne feire sin sjuende Roland Garros-tittel etter Novak Djokovic sin dobbeltfeil på det avgjørende poenget. Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON
NUMMER SJU: Rafael Nadal kunne feire sin sjuende Roland Garros-tittel etter Novak Djokovic sin dobbeltfeil på det avgjørende poenget. Foto: SCANPIX/EPA/IAN LANGSDON Vis mer

Grusspesialisten Rafael Nadal ble første mann til sju titler i Roland-Garros-turneringen i tennis med 6-4, 6-3, 2-6, 7-5-seier over verdensener Novak Djokovic i finalen.

Finalen måtte ferdigspilles en dag senere enn planlagt etter å ha blitt stanset av dårlig vær søndag. Det ble også noen regnskurer mandag, men det hindret ikke Nadal i å vinne for sjuende gang på åtte år på rødgrusen i den franske hovedstaden.

Seieren kom etter et jevnt og meget spennende fjerdesett. Nadal startet finalen godt med å vinne de to første settene, men spanjolen fikk problemer utover søndagen.

Djokovic kontret med 6-2-seier i tredje sett og ledet i 2-1 i det fjerde da kampen ble stanset. Da hadde begge spillerne klaget til dommeren om forholdene på den glatte banen.

Nadals statistikk i Grand Slam-turneringen er intet annet enn imponerende. Seieren over den serbiske verdenseneren var hans 52. på 53 kamper siden Roland-Garros-debuten i 2005.

Verdenstoeren gikk forbi svenske Björn Borg i antall titler i turneringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling