TILBAKE:  Det var en lykkelig Rafael Nadal som kunne slippe jubelen løs etter å ha slått tsjekkiske Thomas Berdych på hardcourten i Indian Wells. Foto:  AFP PHOTO / Frederic J. BROWN / NTB scanpix
TILBAKE: Det var en lykkelig Rafael Nadal som kunne slippe jubelen løs etter å ha slått tsjekkiske Thomas Berdych på hardcourten i Indian Wells. Foto: AFP PHOTO / Frederic J. BROWN / NTB scanpixVis mer

Nadal endelig klar for hardcourt-finale igjen

Spanjolen overrasket over finaleplassen i California.

Rafael Nadal slo Tomas Berdych 6-4, 7-5 i semifinalen lørdag og er finaleklar i tennisturneringen i Indian Wells.

Det er den spanske stjernens første hardcourtturnering på ett år, og han har vist at sju måneder på skadelisten ikke har gjort noe med evnen til å vinne tenniskamper.

- For meg er dette helt uventet. Det er en stor overraskelse at jeg er i finalen, men jeg er veldig, veldig fornøyd, sa Nadal.

Slo ut Federer Han gjorde comeback med tre turneringer på favorittunderlaget grus og relativt beskjedent startfelt i Sør- og Mellom-Amerika. Han kom til finale i alle tre og vant to av turneringene.

Nå spiller han på hardcourt i California med hele verdenseliten til stede (49 av de 50 første på verdensrankingen har deltatt), og han fortsetter å vinne.

Nadal slo ut Roger Federer i kvartfinalen, og lørdag tok han seg av Berdych.

- Det ligner på den gamle Rafa. Han beveger seg veldig bra, sa tsjekkeren.

Nadals motstander i finalen blir enten verdensener Novak Djokovic, som har vunnet 22 kamper på rad, eller Juan Martin Del Potro.

(NTB)