NERVER: Rafael Nadal innrømmer at han sliter med selvtilliten etter sjokktapet for Fernando Verdasco som vant 6-4, 2-6, 6-3 i Miami Open. Foto: AP Photo/Lynne Sladky/NTB Scanpix
NERVER: Rafael Nadal innrømmer at han sliter med selvtilliten etter sjokktapet for Fernando Verdasco som vant 6-4, 2-6, 6-3 i Miami Open. Foto: AP Photo/Lynne Sladky/NTB ScanpixVis mer

Nadal etter sjokktapet: - Jeg spiller med nerver

Mangler selvtillit.

(Dagbladet): Tennisstjernen Rafael Nadal røyk på hodet ut av Miami Open søndag. Han gikk på et sjokktap i den tredje runden mot landsmannen Fernando Verdasco. Spanjolen har aldri tidligere vunnet turneringen.

Nå innrømmer 28-åringen at han sliter med selvtilliten.

- Det handler ikke om tennis. Det handler om at jeg ikke finner roen til å spille bra, sier Nadal ifølge engelske The Guardian.

- For halvannen måned siden var jeg ikke i kampform. Det har forbedret seg, men... jeg spiller med for mye nerver i mange situasjoner, viktige situasjoner. Jeg er fortsatt litt engstelig i de situasjonene, sier Nadal.

Han hevder at skadeproblemene ikke har noe å si for den svake formen. Han føler seg mye «trøttere» enn vanlig for tiden.

- Alle disse tingene er vanskelig å forklare. En av de tøffeste tingene har blitt fikset, det er kampformen. Nå må jeg fikse nervene og selvbeherskelsen på banen. Det er annen sak, sier Nadal.

Han er overbevist om at han vil klare å fikse problemene i fremtiden.