Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal gjorde jobben og nådde finalen

I Kina Open.

 TIL FINALEN:  Rafael Nadal. Foto: AFP PHOTO / GOH CHAI HIN
TIL FINALEN: Rafael Nadal. Foto: AFP PHOTO / GOH CHAI HIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rafael Nadal har tapt til Fabio Fognini tre ganger tidligere i år, men i det fjerde møtet lørdag var spanjolen uten tvil den beste.

Han gikk seirende ut av semifinalekampen i Kina Open med settsifrene 7-5, 6-3 og er klar for finalen i turneringen. Nå står Novak Djokovic klar på den andre siden av banen når finalen skal spilles søndag. Serberen slo David Ferrer i to strake sett i sin semifinale lørdag. Det endte 6-2, 6-3. Det er Djokovic som er førsteseedet i turneringen.

Nadal har slitt denne sesongen, selv om han har vunnet 14 Grand Slam-titler fra før. Derfor var han kjempefornøyd med seieren i den kinesiske hovedstaden lørdag. Den betød mye for ham.

Kampen var svært jevn i starten. Begge innledet med å gjøre feil og bryte hverandres serve to ganger. I slutten av det første settet gikk Nadal opp til 6-5 ledelse, men han måtte virkelig slite for å vinne 7-5, for Fognini ga seg ikke.

I andre sett var Nadal bedre, og det endte med at Fognini klarte å redde seg fra to settballer før han måtte gi etter for overmakten.

Dersom Nadal skulle vinne søndagens finale, blir det den fjerde seieren hans i år. Det vil bli et plaster på såret etter at han, for første gang siden 2004, ikke har klar å sikre en Grand Slam-tittel. Han har også falt ned til en skuffende åttendeplass på verdensrankingen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!