TRIKS: Rafael Nadal hadde overskudd til å skudd mellom egne bein i nattas kamp. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
TRIKS: Rafael Nadal hadde overskudd til å skudd mellom egne bein i nattas kamp. Foto: REUTERS/Kevin LamarqueVis mer

Nadal har ikke tapt et eneste sett i US Open

Til kvartfinalen i natt.

|||Spanjolen Rafael Nadal dominerte og gikk enkelt videre til kvartfinalen i US Open  etter 6-3, 6-4, 6-4 over Feliciano López.

Det betyr at Nadal fortsatt har til gode å tape et sett i årets turnering. Han har så langt heller ikke tapt en eneste av servene sine.

Nå skal han ut mot en ny landsmann i kvartfinalen. Da venter Fernando Verdasco på den andre siden av banen, men det bør heller ikke bli den største utfordringen for Nadal som er førsteseedet i US Open i år, for han har slått Verdasco i alle de ti siste møtene mellom dem.

Rafael Nadal er på jakt etter sin aller første seier i US Open, og dersom han klarer det, kommer han til å bli den yngste spilleren noensinne som har vunnet alle de fire store Grand Slam-titlene: French Open, Wimbledon, Australian Open og US Open.

Tidligere i år har Nadal vunnet både i French Open og i Wimbledon, og dersom han skulle ta med seg seieren i US Open også, blir han den fjerde spilleren i historien som vinner tre av de store Grand Slam-turneringene på rad. Det er det bare Roger Federer, Pete Sampras og Rod Laver som har klart tidligere.

I kampen mot Feliciano López hadde Nadal stålkontroll gjennom hele kampen. Han ga aldri landsmannen en eneste sjanse til å skape trøbbel.

(NTB-AFP)