PÅ FRANSK GRUS: Grand Slam-turneringen i Paris er Rafael Nadal favorittsted. Men mange spør seg om han klarer å opprettholde den fantastiske statistikken her i år, for spanjolen har slitt på grus denne sesongen. Foto: Michel Euler / AP / NTB Scanpix
PÅ FRANSK GRUS: Grand Slam-turneringen i Paris er Rafael Nadal favorittsted. Men mange spør seg om han klarer å opprettholde den fantastiske statistikken her i år, for spanjolen har slitt på grus denne sesongen. Foto: Michel Euler / AP / NTB ScanpixVis mer

Nadal har vunnet i Paris åtte av de ni siste årene. I år er han ikke favoritt.

Spanjolen har slitt på grus i denne sesongen.

Nadal har vunnet den franske Grand Slam-turneringen nesten sammenhengende siden han debuterte på Paris-grusen i 2005. Hans eneste tap kom mot svenske Robin Söderling i fjerde runde i 2009.

Men i år har ikke den seiersvante 27-åringen innfridd på sitt favorittunderlag.

Hittil i 2014 har Nadal bare vunnet én grustittel, og den kom da japanske Kei Nishikori måtte gi opp Madrid Masters-finalen på grunn av ryggproblemer.

Kvartfinaletapene for David Ferrer i Monaco og Nicolás Almagro i Barcelona sjokkerte tennisverdenen. Forrige uke ble han grundig satt på plass av verdenstoer Novak Djokovic i annet og tredje sett i Roma Masters-finalen.

- Den samme fyren Det franske hjemmehåpet Jo-Wilfried Tsonga mener det vil være ren dumskap å tone ned Nadals håp om å ta sin niende Roland Garros-tittel.

- Hvis vi utelukkende ser på resultatene hans de siste ukene, kan vi selvsagt gjøre det. Men ser du tilbake i tid, så finnes det ingen holdepunkter for å si at Rafa er annerledes nå enn tidligere år. Han er fortsatt den samme fyren, den samme mesteren, og jeg er sikker på at han ønsker å vinne her i år også, sier Tsonga.

- Fantastisk tennis Andy Murray ser heller ingen grunn til å frykte Nadal mindre i år. Forrige helg ledet skotten 4-2 i det avgjørende settet mot Nadal i kvartfinalen i Roma, men Murray tapte til slutt 5-7.

- Jeg forventer at han kommer til å spille fantastisk tennis. Det samme gjelder Novak, og jeg forventer også at Roger (Federer) vil spille meget godt. Det er ingenting som tyder på at de plutselig ikke vil prestere bra i en Grand Slam-turnering. Jeg regner med at alle gjør det utmerket, sier fjorårets Wimbledon-mester.

- Gir ekstra motivasjon Djokovic mener seieren over Nadal i Roma var oppløftende, men serberen vet at det er noe helt annet å slå den spanske gruskongen i årets annen Grand Slam.

- Seieren i Roma kom på et riktig tidspunkt. Det ga meg definitivt økt selvtillit, og jeg håper å kunne ta den med meg inn i Roland Garros. Men dette er åpenbart noe helt annet enn Roma-turneringen. Dette er en Grand Slam. Den varer i to uker, og det er en følelse av at de aller fleste får ekstra motivasjon til å prestere godt, mener Djokovic.

- Hører fortiden til Nadal bryr seg ikke om den svake sesongstarten. Han mener alt handler om å skaffe seg momentum og være i form til akkurat riktig tid.

- Roma, Monte Carlo, Madrid og Barcelona hører fortiden til. Nå er vi i Roland Garros, og det eneste som teller er å ha gode treninger, sier Nadal.

Roland Garros starter i dag og varer til 8. juni.

(NTB)