HØYT PÅ STRÅ: Verdensener Rafael Nadal er grusspesialist, men hadde ingen problemer med å slå brasilianske Marcos Daniel på gressbanen i Queen's Club i London i dag. Foto. Sang Tan, AP/Scanpix
HØYT PÅ STRÅ: Verdensener Rafael Nadal er grusspesialist, men hadde ingen problemer med å slå brasilianske Marcos Daniel på gressbanen i Queen's Club i London i dag. Foto. Sang Tan, AP/ScanpixVis mer

Nadal imponerte på gress

Grusspesialisten tilpasset seg kjapt i London.

|||
Verdensener Rafael Nadal hadde ingen problemer med å tilpasse seg gressbanen da han spilte sin første kamp under ATP-turneringen på Queens club i London.

Spanjolen vant enkelt 6-2, 6-2 over Marcos Daniel i 2.-runde, og sikret med det en plass i åttedelsfinalen i turneringen som fungerer som oppvarming foran neste Grand Slam i Wimbledon.

I forrige uke tok Nadal tilbake topplasseringen på verdensrankingen etter overbevisende spill under Roland Garros-turneringen på favorittunderlaget grus. Denne uka starter han jaktet på ytterligere poeng foran Wimbledon, en turnering han vant i 2008, men måtte trekke seg fra i fjor på grunn av skade.

Men forberedelsene til gressesongen kunne gått bedre. På grunn av flere dager med regn over den engelske hovedstaden fikk ikke Nadal gjennomført så mye som en skikkelig treningsøkt på gress før han skulle i aksjon onsdag.

- Jeg trente veldig dårlig i går. Jeg hadde håpet at doublekampene skulle spilles før single, men jeg følte meg bra gjennom kampen likevel, sa Nadal.

- Jeg returnerte bra. Det er det vanskeligste for meg. Jeg servet godt i Roland Garros og gjorde det samme her, sa spanjolen, som kunne telle opp seks serveess i dagens kamp.

Også annenseedede Novak Djokovic tok seg videre til 3. runde etter 6-3, 6-3-seier over Paolo Lorenzi.

(NTB)