NEDTUR MOT SLUTTEN: Rafael Nadal er ikke fornøyd med måten han har avsluttet denne sesongen.Foto: SCANPIX/AP/Alastair Grant
NEDTUR MOT SLUTTEN: Rafael Nadal er ikke fornøyd med måten han har avsluttet denne sesongen.Foto: SCANPIX/AP/Alastair GrantVis mer

Nadal innrømmer manglende motivasjon

Avsluttet sesongen skuffende da han røk ut i London.

Rafael Nadal avsluttet 2011-sesongen på skuffende vis da han røk ut i ATPs verdenstourfinale i London.

Nadal, som har mistet posisjonen sin som verdensener i løpet av sesongen, måtte gi tapt 6-7, 6-4, 3-6 mot Jo-Wilfried Tsonga i den siste gruppespillkampen og klarte ikke å ta seg til semifinale. Tsonga og Roger Federer gikk videre fra gruppen.

- I de to første settene spilte jeg ikke dårlig, men heller ikke bra, og for å vinne slike kamper, må du spille bra, sa Nadal.

Motivasjon Nadal innrømmet etter tapet at han har manglet motivasjon de siste ukene etter en lang sesong på ATP-touren.

- Jeg kan snakke i timevis om det. Det er på grunn av flere ting. Jeg har sannsynligvis hatt litt mindre lidenskap for sporten, og jeg har nok vært mer sliten. Jeg er fornøyd med hvordan jeg har trent de siste tre ukene, og det er viktig. Jeg var i god form, men det stemte ikke da jeg skulle konkurrere, sa Nadal, som tidligere har uttalt at han ønsker seg en kortere sesong.

- Jeg hadde ikke store forventninger til denne turneringen. Men du drømmer alltid om at situasjonen kan forandre seg, la spanjolen til.

- Et tøft år Nadal vant Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris, men i Wimbledon- og US Open-finalene klarte han ikke å forsvare fjorårsseirene og tapte for Novak Djokovic. Serbiske Djokovic har også overtatt topplasseringen på verdensrankingen.

- Jeg hadde en god sesong, men det er noen ting jeg ikke er fornøyd med. Avslutningen på året var ikke lett for meg, og det er vanskelig å akseptere. Det har vært et tøft år for meg, sa Nadal.

(NTB)