JAKTER REVANSJ: Robin Söderlings brøt Rafael Nadals seiersrekke i French Open i fjor. I år kan spanjolen få sin revansj i finalen av årets turnering.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO BERTRAND GUAY
JAKTER REVANSJ: Robin Söderlings brøt Rafael Nadals seiersrekke i French Open i fjor. I år kan spanjolen få sin revansj i finalen av årets turnering.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO BERTRAND GUAYVis mer

Nadal kan få Söderling-revansj

Møtes i finalen i French Open.

|||Robin Söderling stortrives på Roland-Garros. Han slo seg fredag til nok en finale i French Open, men møter knallhard finalemotstand i Rafael Nadal.

Söderling kranglet seg gjennom semifinalen mot Tomas Berdych, og alt så svart ut da han lå under 1-2 i sett og knuste racketen i frustrasjon. Men svensken hentet fram roen og kom tilbake med en sterk seier.

I finalen mot Rafael Nadal har han ikke råd til mange feil. Spanjolen, kongen over alle på grusdekket i Paris, viste styrke i semifinalen mot Jürgen Melzer. Østerrikeren ble slått 6-2, 6-3, 7-6.

Nadal er på jakt etter revansj i finalen. Söderling var i fjor sensasjonen som slo ut Nadal i kvartfinalen, for så å tape finalen for Roger Federer. I år har han slått tilbake. Federer ble sendt ut i kvartfinalen, og svensken får nok en mulighet mot Nadal i finalen.

Sliteseier
Tsjekkeren Tomas Berdych ga seg imidlertid ikke uten kamp. Han er inne i en knallsesong med 30 seire på 40 kamper, men måtte se seg slått med 3-6, 6-3, 7-5, 3-6, 3-6.

- Dette er utrolig. Da jeg kom hit, tenkte jeg bare på første runde og ville se hva som skjedde. Nå står jeg her i finalen - igjen. Det er den beste drømmen noensinne, sa en rørt Söderling.

Berdych tok det første settet på sterkt vis, og han klarte også å ta tredjesettet etter å ha tapt det andre. Men i de to neste settene fant Söderling roen. Da ble svensken for god for tsjekkeren.

Ville ha Nadal
- Tomas spilte bra. Det var vanskelig å spille mitt spill fordi han slo så hardt og flatt. Jeg måtte virkelig jobbe hardt. Jeg følte at jeg var litt uheldig i tredje sett, da hadde jeg sjanser, men han spilte så godt, sa Söderling.

Svensken har tidligere hatt problemer med konsentrasjonen og latt følelsene ødelegge for seg. I årets turnering har han i flere kamper vist at han har evnen til å være kald, selv i de avgjørende øyeblikkene.

- Jeg vil helst ha Nadal, sa han med latter da finaleplassen var sikret. Timer senere kunne han konstatere at ønsket ble oppfylt. Melzer hadde aldri noen muligheter i møtet med Nadal.

Østerrikeren slet fryktelig i de to første settene, men klarte å tvinge fram et tiebreak i det tredje. Der ble imidlertid drømmen om en sensasjon knust.

Nadal vant turneringen fire år på rad før tapet for Söderling i fjor.

- Söderling spiller veldig bra. Jeg må gå på banen og gjøre mitt beste. Hvis han slår meg, skal jeg gratulere ham, sa Nadal.

(NTB)