VIDERE: Rafael Nadal vant mot Juan Martin Del Potro og er klar for kvartfinale i Wimbledon. Dette til tross for at han hadde store smerter underveis i matchen. Foto:. AFP PHOTO/GLYN KIRK
VIDERE: Rafael Nadal vant mot Juan Martin Del Potro og er klar for kvartfinale i Wimbledon. Dette til tross for at han hadde store smerter underveis i matchen. Foto:. AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

Nadal kjempet seg videre til tross for store smerter

- Jeg trodde jeg måtte gi opp, sier han.

Tittelforsvarer Rafael Nadal fikk trøbbel med foten da han slo Juan Martin del Potro ut av Wimbledon i 4. runde 7-6 (7-6), 3-6, 7-6 (7-4), 6-4.

Nadal møter 10.-seedede Mardy Fish i kvartfinalen. Det er en motstander han normalt har god kontroll på, men skaden bekymrer spanjolen før de siste tre rundene av Grand Slam-turneringen.

I et dramatisk første sett måtte verdenseneren ta en medisinsk timeout på stillingen 6-6. Foten ble bandasjert, og Nadal skar smertepregede grimaser, men han kom tilbake og vant tiebreaket til tross for redusert bevegelighet.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Det virker som at jeg har problem med et bein i den venstre foten. Jeg trodde jeg måtte gi opp kampen på grunn av smertene, men teipen fungerte, sa Nadal.

Del Potro ble hissig på grunn av tiden som ble brukt på 24-åringens skade og svarte ved å være meget aggressiv i annet sett. Det endte 6-3 i argentinerens favør.

Men Nadal kjempet mot smertene og dro i land tredje sett etter tiebreak. Det siste vant han 6-4 og kunne fornøyd, men noe bekymret, innkassere kvartfinalebilletten.

Federer videre Roger Federer er av mange regnet som Nadals tøffeste utfordrer i turneringen på All England Club. Han tapte første sett mot russiske Mikhajl Jouzjnij, men slo tilbake og vant sin 4. rundekamp.

Sveitseren, som er tredjerangert i turneringen, måtte se 18.-seedede Jouzjnij vinne første sett med 7-6 (7-5) etter tiebreak. Det var det første settet Federer tapte i årets turnering.

Men Jouzjnij klarte ikke å sette sveitseren ytterligere under press og gikk etter hvert tom for krefter. Dermed kunne Federer sikre seg avansement i turneringen med seier 6-3, 6-3 og 6-3 i de tre siste settene.

Det er niende år på rad at Federer går videre til kvartfinalen i turneringen. Seks ganger har han gått helt til topps i Wimbledon, sist i 2009.

Franskmannen Jo-Wilfried Tsonga venter i kvartfinalen. 12.-seedede Tsonga hadde få problemer med å vinne sin 4. rundekamp mot høyere rangerte David Ferrer. Han vant i tre strake sett med 6-3, 6-4 og 7-6 (7-1).

(NTB)