Nadal klar for sin første US Open-finale

- En drøm går i oppfyllelse, sier spanjolen.

ENDELIG: En ny drøm er gått i oppfyllelse for Rafael Nadal med spanjolens første finaleplass i US Open. Nick Laham/Getty Images/AFP
ENDELIG: En ny drøm er gått i oppfyllelse for Rafael Nadal med spanjolens første finaleplass i US Open. Nick Laham/Getty Images/AFPVis mer

||| For første gang i karrieren skal tennissuperstjernen Rafael Nadal (24) spille finale i US Open.

Spanjolen har åtte Grand Slam-triumfer på merittlisten, men inntil lørdag hadde Nadal aldri før nådd lengre enn til semifinalen i den amerikanske gigantturneringen.

Semifinalen mot russeren Mikhail Jouzjnij ble heller enkel game, set og match med seier 6-2, 6-3 og 6-4 for den regjerende OL-mesteren.

- En drøm går i oppfyllelse. Drømmen er å spille finale på verdens største tennisstadion. Jeg har kjempet hardt i mange år for å oppleve det, sa Nadal, som de siste to årene er blitt slått ut i nettopp semifinalen.

Vinner Nadal finalen, sikrer han seg en såkalt «Career Grand Slam» med seirer i samtlige fire Grand Slam-turneringer (US Open, Wimbledon, French Open og Australian Open).

Nadal er regjerende French Open-mester (2005-2008, 2010), regjerende Wimbledon-mester (2008 og 2010) og fjorårsmester i Australian Open.

Motstander i finalen blir enten sveitseren Roger Federer eller serbiske Novak Djokovic. De står overfor en enorm utfordring mot en spanjol som har vunnet sine siste 20 kamper på rad.

(NTB)