Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal knust av Del Potro

Fortsatt uten US Open-seier etter semifinaletap.

UTE: Rafael Nadal lot litt for mange av Juan Martin Del Potros baller forsvinne forbi seg, og er ute av årets US Open, den eneste Grand Slam-turneringen han ikke har vunnet. Foto: SCANPIX/AFP /Emmanuel Dunand
UTE: Rafael Nadal lot litt for mange av Juan Martin Del Potros baller forsvinne forbi seg, og er ute av årets US Open, den eneste Grand Slam-turneringen han ikke har vunnet. Foto: SCANPIX/AFP /Emmanuel Dunand Vis mer

|||

Argentinske Juan Martin del Potro (20) avanserte til sin første Grand Slam-finale da han stoppet Rafael Nadal (22) i semifinalen av US Open.

Den sjetteseedete argentineren vant enkelt i tre strake sett 6-2, 6-2, 6-2 over sin spanske motstander. Seieren er Del Potros tredje strake mot Nadal i innbyrdes møter, og han blir dermed den andre argentineren som spiller finale i US Open. Landsmannen Guillermo Vilas vant turneringen i 1977.

Del Potro tok kontroll over oppgjøret allerede fra start, og nektet å slippe Nadal inn igjen i kampen, blant annet med knallharde server og ved å redde fem breakballer i de to første settene.

Argentineren møter vinneren av den andre semifinalen mellom Roger Federer og Novak Djokovic som spilles senere søndag.

Nadal, som har slitt med en vond magemuskel i løpet av hele turneringen klaget over smerter etter en dobbeltfeil i det første settet. US Open er den eneste Grand Slam-turneringen han ikke har vunnet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media