Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal knuste britenes håp

Til finale i Wimbledon på Andy Murrays bekostning.

FANT FLYTEN: Rafael Nadal måtte avgi første sett, men slo grusomt tilbake mot Andy Murray. Nå venter Novak Djokovic i finalen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
FANT FLYTEN: Rafael Nadal måtte avgi første sett, men slo grusomt tilbake mot Andy Murray. Nå venter Novak Djokovic i finalen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rafael Nadal (1) - Andy Murray (4): 5-7, 6-2, 6-2, 6-4.

Det er i år 75 år siden legendariske Fred Perry feide sin tyske rival Gottfried von Cramm av gresset i Wimbledon-finalen med settsifrene 6-1, 6-1, 6-0. Siden den gang har mange briter forsøkt, men ingen av dem har lyktes på hjemmebane i den mest prestisjetunge tennisturneringen av dem alle.

Anno 2011 er Andy Murray sørgelig alene om å holde nivået som kreves for å hevde seg i Grand Slam-sammenheng. Sju av ti britiske spillere ble slåttt ut allerede i første runde. Og da Laura Robson og Anne Keothavong røk ut i annen runde i kvinnenes singleturnering har han måttet bære hjemmepublikummets forventninger på sine 24 år gamle skuldre alene.

Det hadde skotten taklet godt gjennom sine fem innledende kamper. Fredag kveld ventet imidlertid en helt annen type utfordring i førsteseedede Rafael Nadal - en motstander Murray kun hadde slått fire ganger på 15 møter.

Vendepunkt Innledningen var preget av glimrende serving fra begge spillere, var det Murray som mest opplagt ut og maktet å få det avgjørende bruddet som ga ham det første settet.

Men Nadal våknet for alvor i det andre settet, mens motløsheten kom snikende hos Murray.

- Han (Murray) er en stor mester, og den eneste måten å slå ham på, er å være agressiv og å slå noen fantastiske slag. Han spilte fantastisk innledningsvis, men gjorde en feil i begynnelsen av andre sett, og det var vendepunktet i kampen, sier Nadal, ifølge BBC.

Spanjolen hadde små problemer med å ta settet med sterke 6-2, og det så enda enklere ut da han gjentok bedriften i det tredje settet.

- Hadde fortjent finale Da han også klarte å bryte Murray på første forsøk i fjerde sett, var kampen så godt som avgjort. Oppildnet av publikum på Centre Court, bet skotten godt fra seg, men maktet ikke mer enn å begrense skadene.

SYMPATI: Rafael Nadal ga uttryk for at han syntes synd på motstander Andy Murray etter å ha snytt skotten for finaleplass i Wimbledon.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
SYMPATI: Rafael Nadal ga uttryk for at han syntes synd på motstander Andy Murray etter å ha snytt skotten for finaleplass i Wimbledon.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer

Nadal sparte ikke på kruttet, kjempet i kjent stil for hvert eneste poeng og kunne til slutt strekke armene triumferende i været etter tre settseirer på rad.

Tennisfenomenet fra Mallorca gir ikke ved dørene banen, men er rausheten selv utenfor. I den sedvanlige, nærmest unnskyldende Nadal-tonen, uttrykte han glede over egen prestasjon, men vel så mye sympati for motstanderen.

- Det er en drøm å være tilbake i finalen. Jeg er veldig lykkelig, samtidig som jeg synes synd på Murray. Jeg mener han fortjener å komme til finalen også. Jeg ønsker ham alt godt for resten av sesongen, sa Nadal til publikum over høytaleranlegget.

Møter ny verdensener Søndag venter mannen som mandag avløser ham som verdensener, Novak Djokovic. Serberen måtte også ha fire sett i sin semifinale mot Roger Federers overmann, Jo-Wilfried Tsonga, men tok seg til slutt greit til sin andre Grand Slam-finale i år.

- Det er alltid vanskelig å møte Novak. Han har spilt helt fantastisk i år, og har bare blitt slått én gang (av Roger Federer i French Open journ.anm.). Jeg har tapt fire ganger mot ham, men vil prøve å gjøre mitt beste som alltid, sier Nadal, som garantert kommer til å holde ord.

IKKE ENNÅ...: Denne Andy Murray-supporteren mente at tida var inne for skotten å ta innersvingen på Rafael Nadal, men det viste seg at budskapet på toppen hennes var noe forhastet.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LEON NEAL
IKKE ENNÅ...: Denne Andy Murray-supporteren mente at tida var inne for skotten å ta innersvingen på Rafael Nadal, men det viste seg at budskapet på toppen hennes var noe forhastet.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer