JUBLET: Rafael Nadal tok sin første grustittel for sesongen da en ryggplaget Kei Nishikori måtte gi opp finalen i Madrid Masters søndag. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB Scanpix
JUBLET: Rafael Nadal tok sin første grustittel for sesongen da en ryggplaget Kei Nishikori måtte gi opp finalen i Madrid Masters søndag. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB ScanpixVis mer

Nadal kunne juble for sesongens første grustittel

Seiret i Madrid.

Rafael Nadal tok sin første grustittel for sesongen da en ryggplaget Kei Nishikori måtte gi opp finalen i Madrid Masters søndag.

Nadal ledet 2-6, 6-4, 3-0 da japaneren ikke orket mer. Nishikori takket for kampen, og Nadal kunne innkassere sin fjerde tittel i Madrid. Han har ennå til gode å tape for Nishikori på sju kamper.

Med sterk grustennis har Nishikori med sine resultater i Madrid sørget for at han kommende uke blir første asiatiske mann blant de ti beste på ATP-rankingen. Likevel har han slitt med ryggen hele uken, og søndag ble det for mye.

Det startet bra for Nishikori, som sjokkerte både Nadal og publikum med overlegen seier i første sett. Han innledet 2. sett med servebrudd, men etter en tøff slagveksling hadde han vondt for å bevege seg, og han ba om medisinsk timeout på 4-5. Da hadde han tapt tre games på rad.

Flere games vant ikke Nishikori etter å ha mottatt behandling, og han så ingen vits i å fullføre kampen.

- Jeg er veldig lei for det som skjedde i dag. Dette var min første Masters-finale, og jeg gledet meg veldig, men jeg hadde vondt allerede før den startet. Jeg prøvde å kjempe, men Rafa var for god, sa han.

Han fikk sympati fra vinneren.

- Jeg er veldig lei for det som skjedde deg i dag, og jeg håper du snart blir bedre. Du ga meg tøff kamp, sa Nadal henvendt til Nishikori.

Nadal tar med seg selvtillit til Roma-turneringen etter de skuffende kvartfinaletapene i Monaco og Barcelona.

(NTB)