Nadal latterliggjorde verdenseneren

Tangerte Borg i French Open.

Gruskongen Rafael Nadal vant enkelt 6-1, 6-3, 6-0 over Roger Federer i French Open-finalen søndag. Han kopierte dermed Björn Borg med fire strake triumfer i Grand Slam-turneringen.

Nadals prestasjon blir enda mer imponerende siden han aldri har tapt en kamp i grusturneringen. Han har gått helt til topps på Roland Garros hvert år siden første gang han deltok i 2005.

Søndag var det igjen tid for en drømmefinale mellom verdensener Federer og - toer Nadal i Paris, akkurat slik det har vært de to siste årene. I 2005 møttes de i semifinalen. Nok en gang gikk grusspesialisten Nadal seirende ut av duellen mellom de to stjernespillerne.

22-åringen fra Mallorca, som var annenseedet i turneringen, åpnet forrykende med 6-1-seier i første sett. Federer hang bedre med i det påfølgende settet, men måtte likevel gi tapt 3-6. I tredje sett var det ingen tvil. Nadal avgjorde med 6-0.

For Federer begynner French Open å bli et lite mareritt. Det er den eneste av de fire Grand Slam-turneringene sveitseren ikke har vunnet.

Så lenge Rafael Nadal stiller på den andre siden av nettet, spørs det om Federer noen gang vil kunne kysse trofeet på Roland Garros.

(NTB)

HEDRET AV BORG: Rafa Nadal vant sin fjerde strake French Open-turnering og tangerte dermed Björn Borgs rekord. Hva passet vel bedre enn at mesteren ble hedret av den svenske legenden i egen person? Foto: Reuters/Scanpix
HEDRET AV BORG: Rafa Nadal vant sin fjerde strake French Open-turnering og tangerte dermed Björn Borgs rekord. Hva passet vel bedre enn at mesteren ble hedret av den svenske legenden i egen person? Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Nadal latterliggjorde verdenseneren