PROTESTERTE: Det ble spilt tennis i bare et kvarter før regnet igjen satte en stopper for kampene i US Open onsdag. Hadde det vært opp til verdensener Rafael Nadal skulle ingen av kampene ha begynt. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
PROTESTERTE: Det ble spilt tennis i bare et kvarter før regnet igjen satte en stopper for kampene i US Open onsdag. Hadde det vært opp til verdensener Rafael Nadal skulle ingen av kampene ha begynt. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLOVis mer

Nadal ledet an i protest mot våte baner

- Det er farlig å spille når linjene blir glatte.

Det ble spilt tennis i bare et kvarter før regnet igjen satte en stopper for kampene i US Open onsdag. Hadde det vært opp til verdensener Rafael Nadal skulle ingen av kampene ha begynt.

Banene var langt nær blitt tørre nok etter regnværet som gjorde at samtlige av tirsdagens kamper ble utsatt.

- Vi vil ikke spille når det regner. Jeg går nok på banen, men jeg synes det ikke er helt i orden, sa Nadal.

Etter at onsdagens spill ble avbrutt gikk han og kollegene Andy Murray og Andy Roddick inn for å ta en alvorsprat med turneringslederen Brian Earley.

- Det er farlig å spille når linjene blir glatte. Vi vil mer enn gjerne spille, men ikke når det er farlig, sa Murray, som ble bakket opp av Roddick.

- Hvis det er diskusjoner om banen er spillbar eller ikke, så er den ikke det. Da vi gikk ut på banen så småregnet det og banene var våte på kantene, sa amerikaneren.

US Open-arrangørene er presset fordi man ikke fikk spilt en eneste kamp tirsdag på grunn av regnværet. Det betyr at svært få kamper blir avviklet som planlagt for at kvinnenes finale kan spilles lørdag og mennenes finale søndag. Finalene har høye TV-seertall verden over.

(NTB)