SJANSELØS RODDICK: Rafael Nadal vant lekende lett 6-2, 6-1, 6-3. Foto:  REUTERS/Eduardo Munoz
SJANSELØS RODDICK: Rafael Nadal vant lekende lett 6-2, 6-1, 6-3. Foto: REUTERS/Eduardo MunozVis mer

Nadal lekte seg med Roddick i US Open

Møter Andy Murray i semifinalen.

Rafael Nadal storspilte mot hjemmefavoritten Andy Roddick i kvartfinalen og tok seg isende lett til semifinalen i US Open. Der venter skotten Andy Murray.

Skotten Andy Murray nedkjempet den 28.-seedede John Isner og ble klar for semifinalen i US Open noen timer før Nadal ble det.

Murray vant kvartfinalekampen 7-5, 6-4, 3-6, 7-6. Isner, som spilte i sin første Grand Slam-kvartfinale, ble litt for lett i kampen som varte i 3.24 timer. Murray sikter etter å bli den første briten til å vinne US Open siden Fred Perry vant i 1936.

Han mente at det ble tøft mot Isner.

- Det er frustrerende å spille mot ham. Han server fantastisk, og det er svært vanskelig å bryte hans serve, sa Murray til et publikum bestående blant annet av USAs presidentfrue Michelle Obama og tennislegenden Billy Jean King.

FORTVILTE PÅ TRIBUNEN: Andy Roddicks kone, Brooklyn Decker. Foto:   REUTERS/Lucy Nicholson
FORTVILTE PÅ TRIBUNEN: Andy Roddicks kone, Brooklyn Decker. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer

De amerikanske storhetene fikk se sin favoritt ble solid nedkjempet av spanjolen Nadal i den siste kvartfinalen. Nadal brukte bare 1.53 minutter før det hele var over, og han tapte bare seks game mot en totalt sjanseløs Andy Roddick etter settsifrene 6-2, 6-1, 6-3.

- Det var viktig å få en god start. Roddick var nok sliten etter å ha spilt torsdag også, og han kommer sterkere tilbake, sa Nadal om den heller tafatte opponenten.

Nadal blir favoritt i semifinalen mot Murray fredag.

- Det er alltid en ære å spille mot Murray som er en av de mest talentfulle spillerne på Touren. Kampen blir en stor utfordring. Han slo meg her i 2008 og nådde finalen, og jeg må spille opp mot mitt beste for å nå finalen, sa Nadal.

(NTB)