PÅ GRUS:  Rafael Nadal slo Nicolás Almagro i finalen av Barcelona Open søndag, og sørget dermed for den 11. spanske seieren i turneringen på rad. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB scanpix
PÅ GRUS: Rafael Nadal slo Nicolás Almagro i finalen av Barcelona Open søndag, og sørget dermed for den 11. spanske seieren i turneringen på rad. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB scanpixVis mer

Nadal med ny rekord etter seier i Barcelona Open

Slo Nicolás Almagro i finalen.

Rafael Nadal satte en ny rekord da han vant Barcelona Open for åttende gang søndag. I finalen slo han Nicolás Almagro 6-4, 6-3.

Allerede etter semifinalene var det klart at det ville bli spansk seier for 11. gang på rad i grusturneringen. I duskregn og på tung bane hentet Nadal inn to servebrudd og sikret sin fjerde tittel siden han gjorde comeback etter skade.

Han har vært i finale i alle seks turneringer han har spilt i år, og han er den første spilleren som noterer fire titler i 2013.

Almagro er nummer 12 på ATP-rankingen, men han er uten seier mot Nadal også etter sitt 10. forsøk.

Nadal kom til kort mot Novak Djokovic i Monte Carlo Masters sist helg, men han trengte bare en uke før han hadde et trofé i hendene igjen. Den tidligere verdenseneren tok sin 54. tittel, og den 39. på grus.

(NTB)