IKKE TIL TOPPS: Rafael Nadal måtte se seg slått i finalen. Argentinske Horacio Zeballos ble den tredje spilleren som har slått Nadal i en finale på grusunderlag. Foto:  AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI/NTB scanpix
IKKE TIL TOPPS: Rafael Nadal måtte se seg slått i finalen. Argentinske Horacio Zeballos ble den tredje spilleren som har slått Nadal i en finale på grusunderlag. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI/NTB scanpixVis mer

Nadal med sjeldent tap på grusen

Tapte sin første finale etter comebacket.

Rafael Nadal gikk på et sjeldent tap på grusen da han ble slått i finalen i ATP-turneringen i Chile søndag.

Nadal spilte sin første turnering etter sju måneders skadefravær og tok seg helt til finale, men der måtte den spanske tennisstjernen gi tapt. Argentinske Horacio Zeballos vant 6-7 (2-7), 7-6 (8-6), 6-4. Det var Zeballas første tittel på ATP-touren.

Han er kun den tredje spilleren som har slått Nadal i en finale på grusunderlag. De to andre er verdensstjernene Novak Djokovic og Roger Federer.

Nadal har slitt med et vondt kne i lengre tid, og foran turneringen i Chile hadde han ikke vært på banen siden 2.-rundetapet i Wimbledon i juni i fjor.

26-åringen hadde muligheten til å slå tilbake i doublefinalen, men sammen med argentinske Juan Mónaco ble det tap 2-6, 4-6 mot italienerne Paolo Lorenzi og Potito Starace.

(NTB)