Nadal mot Gonzalez i finalen

Rafael Nadal fortsetter å dominere verdenstennisen, og slo seg fredag til finale i OL. Der møter han Fernando Gonzalez fra Chile.

Nadal brukte to timer og ti minutter på å slå verdenstreer Novak Djokovic 6-4, 1-6, 6-4. Et utrolig feilslag fra Djokovic sikret seieren for Nadal. Serberen hadde en helt åpen smash på spanierens matchball, men slo ballen langt ut av banen.

Etter kampen omfavnet de to spillerne hverandre. Det gjorde ikke James Blake og Fernando Gonzalez. Blake var rasende på sin overmann etter tapet i OL-semifinalen, og mente chileneren hadde vært usportslig.

Ifølge Blake hadde Gonzalez vært borti en ball som deretter forsvant ut, men uten å innrømme det overfor dommeren. Gonzalez sa at han ikke visste om han var borti ballen, etter en maratonkamp han til slutt vant 4-6, 7-5, 11-9.

- Når man er med i OL, i det som skal være en gentlemansidrett, må man vise sportsånd. Fernando så meg rett i øynene, men sa ikke fra, sa Blake, og fortsatte:

- Det er skuffende når man ikke bare taper kampen, men mister troen på en konkurrent også.

Gonzalez benektet at han hadde gjort noe galt, og sa at han ville sagt fra om han hadde vært sikker på at ballen var borti ham.

- Når jeg er hundre prosent sikker, sier jeg fra. Men denne er jeg ikke sikker på. Jeg prøvde å komme meg unna ballen, og kjente ingenting, sa han.

En tydelig skuffet Blake, som i kvartfinalen slo ut selveste Roger Federer, fortsatte å komme med beskyldninger mot chileneren.

- Fernando gjør alt han kan for å vinne. Det er vanligvis innenfor regelverket, men enkelte ganger er det usportslig. Og han er en altfor god spiller til å gjøre sånt. Det er derfor det er så skuffende, sa Blake.

LYKKELIG NADAL: Rafael Nadal slapp følelsene løs da finaleplassen var klar. Foto: AP
LYKKELIG NADAL: Rafael Nadal slapp følelsene løs da finaleplassen var klar. Foto: AP Vis mer

Men han kunne sutre så mye han ville - det er uansett Gonzalez som er i OL-finalen i tennis.
(NTB)