JAKTER REKORD: Rafael Nadal nærmer seg Björn Borgs rekord i antall strake settseire. Nadal jakter også sin ellevte seier på grusen i Paris. Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes
JAKTER REKORD: Rafael Nadal nærmer seg Björn Borgs rekord i antall strake settseire. Nadal jakter også sin ellevte seier på grusen i Paris. Foto: Reuters/Gonzalo FuentesVis mer

Spanjolen har vunnet utrolige 37 sett på rad - nærmer seg rekorden

Nadal nærmer seg Borgs 41 strake settseirer i Paris

Tittelforsvarer Rafael Nadal tok seg til kvartfinalen i Roland-Garros-turneringen, men måtte slite mer enn han hadde håpet på mot tyske Maximillian Marterer.

Den spanske gruskongen har nå vunnet 37 sett på rad. Dermed nærmer han seg Björn Borgs rekord på 41 strake settseirer på rødgrusen i Paris satt mellom 1979 og 1981. Forrige gang Nadal tapte et sett i den franske hovedstaden var mot Novak Djokovic i finalen i 2014.

Mandagens seier var for øvrig Nadals 900. på ATP-touren. Det skjedde dagen etter han fylte 32 år. Han er nå den spilleren med tredje flest seirer (234) i Grand Slam-sammenheng.

- Jeg føler meg ikke gammel, men jeg er 32 år og har spilt her siden 2003. Det er lenge siden, sa Nadal.

Han jakter sin ellevte Roland-Garros-tittel. Nadal har alltid elsket Paris-grusen.

- Jeg er veldig glad for å være her. Dette er noe jeg nyter dag etter dag, og jeg håper å holde det gående en stund til.

Yppet seg

Marterer, som før årets Roland-Garros ikke hadde vunnet en eneste kamp på Grand Slam-nivå, ble en sei nøtt for Nadal. Spanjolen brukte nøyaktig to og en halv time på avansementet.

Nadal ble brutt i sitt første servegame, men skjerpet seg kraftig. Han slapp med skrekken og tok hjem settet med 6-3.

Han tok seg også av det neste settet med 6-2. Marterer klarte å bryte Nadal i det tredje settet til 3-1, men Nadal var rask til å bryte tilbake direkte til 2-3. Settet gikk til tiebreak. Der yppet tyskeren seg tidlig, men rutinerte Nadal satte tingene på plass og vant etter et godt stykke innsats 7-4 og det tredje settet 7-6.

22-åringen fra Stein klarte dermed ikke å kopiere sin jevngamle landsmann Alexander Zverev (21), som søndag tok seg til sin første kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

Thriller

I neste runde skal Nadal ut mot argentineren Diego Schwartzman, som slo sørafrikaneren Kevin Anderson i sin åttedelsfinale med 3-1 i sett.

Det ble en skikkelig thriller mellom kroatiske Marin Cilic og Fabio Fognini fra Italia. Cilic vant de to første settene, men gikk så på to strake tap. Dermed måtte det hele avgjøres i et femte sett, og der var Cilic sterkest.

Han gikk videre med settsifrene 6-4, 6-1, 3-6, 6-7 (4-7), 6-3. I kvartfinalen skal Cilic bryne seg på Argentina-stjernen Juan Martin del Potro, som var i en klasse for seg da han slo amerikanske John Isner i tre strake sett.

Del Potro er klar for sin første kvartfinale i Roland-Garros siden 2012.