Nadal nedkjempet Murray i thriller

Til finale i verdenstourfinalen for første gang.

DRAMATISK SEIER: Verdensener Rafael Nadal kunne slippe jubelen løs etter en dramatisk semifinale mot Andy Murray under verdenstourfinalen i London lørdag. Foto: Scanpix / AFP PHOTO / GLYN KIRK
DRAMATISK SEIER: Verdensener Rafael Nadal kunne slippe jubelen løs etter en dramatisk semifinale mot Andy Murray under verdenstourfinalen i London lørdag. Foto: Scanpix / AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rafael Nadal tok seg til finale i verdenstourfinalen for første gang ved å slå britenes håp Andy Murray i semifinalen.

Den spanske verdenseneren måtte ha tiebreak både i første og siste sett for å slå ut hjemmefavoritten. Settsifrene ble 7-6 (7-5), 3-6, 7-6 (8-6).

Selv om Nadal etter hvert har vunnet så mange som ni Grand Slam-titler, har han fortsatt ikke gått til topps i turneringen som markerer sesongavslutningen. De åtte best rangerte spillerne deltar i verdenstourfinalen.

Nadal, som vant både Roland Garros, Wimbledon og US Open i år, møter enten Roger Federer eller Novak Djokovic i finalen søndag.

Murray hadde Nadal på gyngende grunn i det siste settet. Skotten ledet 4-1 i det avgjørende tiebreaket, men maktet ikke å avgjøre kampen til sin fordel. Før det ble tiebreak hadde Nadal ledet 5-3 og misbrukt en matchball.

Murray kjempet seg tilbake og brøt mallorcanerens serve, før han holdt egen serve og sørget for at de to måtte skilles i tiebreak også i det tredje settet.

Der kom Nadal under med tre poeng umiddelbart, men verdenseneren vendte det og fikk selv en ny matchball på stillingen 6-5. Murray reddet på nytt, men Nadal avgjorde en av sesongens beste kamper to baller senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer