Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal og Djokovic møtes i finalen

Drømmefinale i verdenstouren.

 I FINALEN:  Rafael Nadal møter Novak Djokovic i drømmefinale i årets siste tennisturnering, ATPs verdenstourfinale i London REUTERS/Dylan Martinez / NTB Scanpix
I FINALEN: Rafael Nadal møter Novak Djokovic i drømmefinale i årets siste tennisturnering, ATPs verdenstourfinale i London REUTERS/Dylan Martinez / NTB Scanpix Vis mer

Rafael Nadal møter Novak Djokovic i drømmefinale i årets siste tennisturnering, ATPs verdenstourfinale i London.

Nadal slo Roger Federer 7-5, 6-3 i semifinalen. Det var hans 22. seier på 32 kamper mot Federer.

Kampen var over i løpet av 1 time og 19 minutter.

- Å ha mulighet til å vinne en tittel jeg ikke har vunnet før er den perfekte måten å avslutte en av mine beste sesonger i karrieren, sa Nadal.

Verdenseneren er i ferd med å fullføre en strålende sesong. Nadal mistet store deler av fjoråret med en kneskade, men i februar var han tilbake på tennisbanen.

I løpet av 2013 har han vunnet ti turneringer, blant annet prestisjetunge Roland-Garros og US Open.

For Federer har det vært et tungt år. Han har falt til sjuendeplass på verdensrankingen og bare vunnet én tittel denne sesongen.

For første gang siden 2002 har han ikke vært i en Grand Slam-finale.

I mandagens finale skal Nadal møte en Novak Djokovic i storform. Serberen slo sveitsiske Stanislas Wawrinka 6-3, 6-3 i sin semifinale og er ubeseiret i sine 21 siste kamper.

- Det ble en fornøyelig kamp for min del. Dette var min beste kamp i denne turneringen så langt, sa Djokovic.

Det er første gang på fire år at Federer ikke tar seg til finalen. I fjor tapte han for Djokovic, mens han gikk til topps i verdenstourfinalene de to årene før det.

(NTB)