Nadal og Federer til hver sin finale

Gode generalprøver før Wimbledon.

Rafael Nadal imponerer i forkant av Wimbledon. Lørdag slo han seg til sin første finale i Queens-turneringen på gress i London.

I søndagens finale møter han serberen Novak Djokovic som knuste David Nalbandian med 6-1, 6-0.

Spanieren virker å være i toppform for tiden. I finalen av French Open knuste han verdensener Roger Federer i tre strake sett og nå viser han også god form på gress.

I lørdagens semifinale ble Andy Roddick for liten. Amerikaneren, som har vunnet Queens-turneringen fire ganger de siste fem årene, tapte i to strake sett for Nadal, 5-7, 4-6.

- Det betyr veldig mye for meg å spille så bra og å slå ut den regjerende mesteren som har vunnet så mange kamper her, sa Nadal.

I fjor spilte Nadal finale i Wimbledon-turneringen, men Roger Federers hegemoni i den prestisjefylte Grand Slam-turneringen fortsatte. Sveitseren vant finalen, noe han har gjort fem år på rad.

Men mange mener dette er Nadals år, og at spanieren kan vippe verdenseneren av gresstronen.

- I dag spilte jeg bra mot en av de beste i verden på gress. Jeg er veldig glad over å være i finalen, spesielt etter å ha slått ut en storhet som Roddick. Han var favoritten, sa Nadal.

GOD PÅ GRESS: Rafa Nadal sikret seg finaleplass på bekostning av Andy Roddick i London. Foto: AFP/Scanpix
GOD PÅ GRESS: Rafa Nadal sikret seg finaleplass på bekostning av Andy Roddick i London. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Rafael Nadal har virkelig funnet formelen til å stoppe servekongene. I kvartfinalen fredag slo han ut storserveren Ivo Karlovic, som sammen med Roddick er regnet som en av de beste serverne på ATP-touren.

- Roddick har en enorm serve på gress, så jeg hadde ikke ventet meg seier, sa Nadal.

Federer til finale i Halle

Verdensener Roger Federer har også funnet gressformen. Lørdag slo han seg til finalen i turneringen i tyske Halle.

Federer bruker gressturneringen som oppvarming til Grand Slam-turneringen Wimbledon, som spilles om litt over en uke. Lørdag slo han hjemmehåpet Nicolas Kiefer 6-1, 6-4 i semifinalen.

Federer har vunnet i Halle fire ganger tidligere. Hver gang han har vunnet i Tyskland, har sveitseren også seiret i Wimbledon.

- Ingen har vunnet en Grand Slam-turnering etter å ha vunnet her annet enn meg. Jeg håper jeg kan gjøre det igjen, sa Federer.

Sveitseren har nå vunnet 58 kamper på rad på gress. I Wimbledon blir Rafael Nadal den største trusselen.

Nadal og Federer til hver sin finale

Spanieren har vist sterkt spill den siste tiden og nådde sesongens høydepunkt da han knuste Federer i finalen i French Open.

Men det var på grus.

På gress er Federer suveren. Han har vunnet Wimbledon fem år på rad.

(NTB)

SUVEREN: Roger Federer gikk ikke uventet til finale i Halle. Snart begynner forsvaret av fem Wimbledon-titler.