Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal og Murray møtes til semifinaleduell

Begge greit videre fra kvartfinalene.

DUELL: Nadal(t.h) vant tre strake sett sist han møtte Murray(t.v) i en Grand Slam-semifinale tidligere i år. REUTERS/Thierry Roge (FRANCE  - Tags: SPORT TENNIS)
DUELL: Nadal(t.h) vant tre strake sett sist han møtte Murray(t.v) i en Grand Slam-semifinale tidligere i år. REUTERS/Thierry Roge (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS) Vis mer

Toppseedede Nadal tapte ett sett mot amerikaneren Mardy Fish, men tok seg likevel greit videre med 6-3, 6-3, 5-7, 6-4 mot sin 10.-seedede motstander.

Nadal viste ingen tegn til å være hemmet av fotskaden han fikk behandling for under kampen mot Juan Martín del Potro i 4. runde. 25 åringen styrte kampen som han ville i de to første settene.

Sjelden settseier til Fish I tredje sett fant Fish, som aldri har slått Nadal, endelig et motsvar mot spanjolens dominans. 29-åringen fra Minnesota hadde faktisk bare vunnet ett fattig sett mot Nadal på duoens fem tidligere møter.

Men Fish brøt likevel verdensenerens serve på stillingen 5-6 og fikk et lite håp om å klare en snuoperasjon à la det Jo-Wilfried Tsonga sto for mot Roger Federer tidligere onsdag.

I sett nummer fire fant Nadal imidlertid kjapt tilbake til kontrollen. Med en ny seier uten store problemer er mallorcaneren fortsatt i rute til sin tredje Wimbledon-tittel og sin ellevte Grand Slam-triumf.

- Etter de to første settene spilte jeg antakelig litt for defensivt. Men jeg er fornøyd med å være i semifinalen. Det er som en drøm for meg, sa Nadal.

Møter hjemmehåpet I onsdagens siste kvartfinale sørget Andy Murray for å sende hjem Nadals landsmann Feliciano López etter seier i tre strake sett. Skotten vant 6-3, 6-4, 6-4 og sørget for at det blir et nytt møte med Nadal i en semifinale.

De to har møttes i tre Grand Slam-semifinaler tidligere, senest da Nadal vant i tre strake sett på Roland Garros tidligere i år. Det var også Nadal som nektet Murray finale i fjorårets Wimbledon, også da etter 3-0 i sett.

Murray slo Nadal i semifinalen i US Open tilbake i 2008. Totalt har Nadal vunnet 11 av 15 kamper mot briten. Sist Murray slo verdenseneren var i kvartfinalen av Australian Open i fjor.

Tre av fire favoritter videre - Jeg har spilt litt bedre for hvert år her. Jeg er blitt slått ut i semifinalen de to siste årene. Nå er det på tide å komme seg lenger, konstaterte Murray etter seieren på centercourten.

Etter Nadal og Murrays triumfer var det dermed bare Roger Federer som måtte strekke våpen av de fire høyest rangerte spillerne onsdag. Federer tapte for 12.-seedede Jo-Wilfried Tsonga etter å ha ledet 2-0 i sett.

Etter sitt råsterke comeback sikret franske Tsonga seg semifinale mot Novak Djokovic. Sistnevnte tok seg til semien etter seier 3-1 i sett over den australske 18-åringen Bernard Tomic.

(NTB)