Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal på nesten-smell i Paris

Thriller i første runde av Roland Garros.

VÅKNET TIL SLUTT: Gruskongen Rafael Nadal.Foto: SCANPIX/AFP/MIGUEL MEDINA
VÅKNET TIL SLUTT: Gruskongen Rafael Nadal.Foto: SCANPIX/AFP/MIGUEL MEDINA Vis mer

Rafael Nadal holdt på å gå på tidenes stjernesmell, men han slet seg videre i en femsettsthriller mot John Isner i Roland-Garros tirsdag.

Den spanske gruskongen var langt fra sitt vanlige nivå på rødgrusen i Paris, og han tapte både annet og tredje sett i tiebreak. Hardtservende Isner været en supersensasjon, men Nadal tok seg sammen og halte i land seieren som sender ham til 2. runde i turneringen han har vunnet fem ganger.

Nadal hadde aldri før tapt et sett i 1. runde i Roland-Garros, men grustapene mot Novak Djokovic den siste tiden ser ut til å ha rokket ved selvtilliten hans.

- Dette var svært, svært vanskelig. John er en veldig vanskelig motstander, og serven hans er til tider nesten ustoppelig. Jeg må gratulere ham med en fantastisk kamp, sa Nadal.

Isner er hittil mest kjent for at han i fjorårets Wimbledon-turnering vant en rekordlang kamp som varte i over 11 timer (fordelt på flere dager). Tirsdag gjorde han det mer enn ukomfortabelt med verdens beste grusspiller.

Positivt - Det er viktig å komme gjennom vanskeligheter. Jeg ville heller vunnet i tre sett, men kanskje kan dette hjelpe meg senere, sa Nadal.

Første antydning om at noe var på gang kom da Isner avverget fire bruddballer på 3-3 i første sett. Han tapte gamet, og etter hvert også settet, men så slo han hardt tilbake.

Et nytt servebrudd for Nadal til 1-0 lot til å ha satt ham på sporet av seier i strake sett, men Isner brøt tilbake til 4-4. I tiebreak var amerikaneren overlegen og vant 7-2. På den første settballen slo Nadal en forehand ut.

Det var ikke bare første gang Nadal avga sett i en 1.-rundekamp i Paris, men første gang han gjorde det i noen Grand Slam-turnering siden 2007. Dagen hans skulle ikke bli bedre i neste sett, der han misbrukte to settballer før Isner tvang fram et nytt tiebreak. Igjen vant amerikaneren 7-2, og storfavoritten var i alvorlig trøbbel.

Lettet Nadal sikret seg avgjørende brudd og vant det fjerde settet klart. Dermed fikk publikum et femte og avgjørende sett, der et tidlig brudd for Nadal ble avgjørende. Etter hans annen matchball kunne Nadal puste lettet ut som vinner med 6-4, 6-7 (2-7), 6-7 (2-7), 6-2, 6-4.

I neste runde møter Nadal landsmannen Pablo Andujar.

En annen spansk grusspesialist var ikke like heldig tirsdag. 11.-seedede Nicolás Almagro ble overraskende slått ut av den polske kvalifiseringsspilleren Lukasz Kubot, som vendte 0-2 til 3-2 i sett.

- Han er en aggressiv spiller, og i dag var han bedre enn meg, sa Almagro.

Tidligere tirsdag tok skotske Andy Murray, som er fjerdeseedet, seg enkelt videre med 6-4, 6-1, 6-3 over den franske kvalifiseringsspilleren Eric Prodon.

- En tøff kamp, påsto Murray.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media