Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal-ros: - Storartet

Verdensener Rafael Nadal trekker fram Casper Ruud (21) og mener at nordmannen står foran en strålende framtid på tennisbanen.

FÅR ROS: Casper Ruud får ros av en av tidenes største tennisspillere, Rafael Nadal. Foto: Reuters/Ciro De Luca
FÅR ROS: Casper Ruud får ros av en av tidenes største tennisspillere, Rafael Nadal. Foto: Reuters/Ciro De Luca Vis mer

Ruud har slått tennistopper som John Isner og Fabio Fognini under ATP Cup. Tirsdag holdt 21-åringen fra Snarøya også nivået til femterankede Danijl Medvedev fra Russland til tross for tap i strake sett.

- Det har vært en utrolig morsom og lærerik uke. Det er mye positivt å ta med seg videre. Denne kampen mot Medvedev vil jeg ta med meg som erfaring. Forhåpentligvis får jeg møte flere toppspillere framover, sa Ruud til NTB.

- Jeg har møtt tre topp 20-spillere og slått to av dem, sa Ruud, som også fikk spørsmål om alle brannene som herjer i Australia.

- Det er forferdelig med all skaden brannene har gjort. Vi får krysse fingrene og håpe på det beste, sa Ruud. Han bidro selv pengemessig til støttefondet for de rammede.

Arrangøren av ATP Cup gir 100 australske dollar (drøyt 600 kroner) til fondet for hvert serveess i turneringen. Ruud hadde fire-fem av dem tirsdag. Til sammenligning hadde Medvedev 13.

Nadal-skryt

I fjor kom nordmannen i rampelyset da den australske urokråka Nick Kyrgios kalte kampene hans «kjedelige». Da hadde Ruud på sosiale medier kalt australieren for både «idiot» og «fullstendig gal».

Verdensener Rafael Nadal har høyere tanker om det norske tennistalentet.

- Jeg så Ruud spille godt mot slutten av sesongen. Han har trent hver bidige dag på Mallorca, og han har trent både kraftfullt og bra, sier Nadal.

Nadal har vunnet Grand Slam-turneringer hele 19 ganger.

- Ja, selvsagt er det er viktig å få en god start på sesongen med disse gode resultatene mot John (Isner) og Fabio (Fognini), fortsetter Nadal.

- Han har spilt storartet, og jeg har sett at han tidligere har hatt litt problemer på hardcourt fordi han har foretrukket grus. Han er en flott fyr, han jobber hardt og seriøst og har en flott familie og flotte mennesker rundt seg. Jeg er kjempeglad på deres vegne, sier spanjolen.

Truer snart faren

Casper Ruud bikket topp 100 på verdensrankingen i mars i fjor. Han er for tiden ranket som nummer 53, men ligger an til å havne på 46.-plass ved neste ranking. Han begynner for alvor å nærme seg faren Christian Ruud, som var oppe på 39.-plass i 1995.

- Han har spilt sin beste hardcourt-tennis. Han har slått to toppspillere og yppet seg mot Medvedev som er en ener på hardcourt. Serven hans er bra, backhanden er god, og han fortsetter med sin gode forehand, sier faren og treneren om sønnens innsats.