Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nadal satte enda en rekord

Vant Barcelona Open for sjette gang.

SUVEREN PÅ GRUS: Rafael Nadal har vunnet 34 kamper på rad på grus.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREU DALMAU
SUVEREN PÅ GRUS: Rafael Nadal har vunnet 34 kamper på rad på grus.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREU DALMAU Vis mer

Rafael Nadal skrev mer historie da han ble den første tennisspilleren som vinner to turneringer flere enn seks ganger med 6-2, 6-4 over David Ferrer i Barcelona Opens finale.

Verdenseneren har vunnet 34 kamper på rad på grusdekke. Søndag gjentok han bedriften fra seieren over Ferrer da han vant sitt syvende trofé i Monte Carlos forrige søndag.

Nadal forbedret også statistikken i grusfinaler til 31 seire og 2 tap. Han har bare tapt mot Roger Federer i Hamburg (2007) og Madrid (2009). Med det er han på tredjeplass på listen over flest titler i grusturneringer.

- Jeg føler meg hjemme her. Det er en helt spesiell turnering, og det har det alltid vært ettersom jeg fulgte denne turneringen da jeg vokste opp. Det er mer enn en drøm å vinne seks ganger her, sa Nadal.

Nadal uttalte at han vil unne seg et par fridager, men spanjolen må likevel holde seg i form til Madrid Masters starter neste søndag. I den turneringen er 24-åringen tittelforsvarer.

Nadal tok seg av Ferrer på knappe to timer og innkasserte sin 13. seier på 17 forsøk mot landsmannen.

- Det er alltid surt å tape, men det har vært en god uke. Om noen hadde fortalt meg på forhånd at jeg skulle nå finalen i Monte Carlo og Barcelona, hadde jeg ikke trodd det, sa Ferrer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media