SLET SEG VIDERE: Rafael Nadal fikk slite mot Philipp Petzschner i tredje runde av Wimbledon-turneringen. Foto: Glyn Kirk / AFP.
SLET SEG VIDERE: Rafael Nadal fikk slite mot Philipp Petzschner i tredje runde av Wimbledon-turneringen. Foto: Glyn Kirk / AFP.Vis mer

Nadal slet seg videre

Fikk kamp av Philipp Petzschner.

|||Rafael Nadal slet seg til seier i fem sett mot Philipp Petzschner i 3. runde av Wimbledon-turneringen i tennis lørdag.

Nadal fikk også advarsel for å kommunisere for mye med treneren Toni Nadal på stillingen 2-2 i det femte settet.

Dette var mallorcaneren slett ikke enig i, og rettet en klassisk pekefinger mot dommer Cedric Mourier.

Nadal fikk også flere besøk av treneren på banen underveis i kampen da han trengte behandling for et vondt kne.

Den annenseedede spanjolen, som vant turneringen i 2008, vant til slutt 6-4, 4-6, 6-7 (5-7), 6-2, 6-3.

- Serven hans var utrolig gjennom hele kampen, men jeg la om taktikken i det fjerde settet og spilte bra mot slutten, sa Nadal.

24-åringen møter nå franske Paul-Henri Mathieu i 4. runde.

Nadal hevder at det trøblete kneet hans ikke vil være til hinder for ham videre i turneringen.

- Det kommer til å bli bra, og er ikke noe stort problem. Det har vært en lang sesong med mange kamper. Jeg spilte fem sett forleden dag også, og det er tøft. Alt i alt er jeg fornøyd med å ha tatt meg til 4. runde.

Söderling i storslag Svenske Robin Söderling kan komme til å bli Nadals motstander i en eventuell kvartfinale. Og mannen som tapte finalen i Roland Garros-turneringen for nettopp Nadal nylig viser gode takter også på Wimbledon-gresset.

Sjetteseedete Söderling banket inn 15 serveess da han slo brasilianske Thomaz Bellucci (seedet som nummer 25) i strake sett 6-4, 6-2, 7-5.

- Jeg spilte godt i dag, og selv om det bare ble tre sett var det tøft, oppsummerte Söderling.

Han kan bli den første svensken som tar seg til finalen i Wimbledon siden Stefan Edberg i 1990. Første hinder på veien blir spanske David Ferrer som er seedet som nummer ni i turneringen.

(NTB)