KOM TILBAKE: Spanias Rafael Nadal fikk en dårlig start mot Argentinas Juan Martin del Potro, men slo tilbake etter første sett.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcelo del Pozo
KOM TILBAKE: Spanias Rafael Nadal fikk en dårlig start mot Argentinas Juan Martin del Potro, men slo tilbake etter første sett.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcelo del PozoVis mer

Nadal slo tilbake etter å ha blitt rundspilt i første sett

Hentet hjem Davis Cup-tittelen for Spania.

Juan Martin del Potro sjokkåpnet ved å rundspille Rafael Nadal i første sett, men spanjolen slo tilbake og sikret landets femte Davis Cup-tittel i tennis med 1-6, 6-4, 6-1, 7-6 søndag.

Seieren betyr at Spania tok en uinntakelig 3-1-ledelse over Argentina i best av fem kamper i finalen i den prestisjetunge turneringen. Argentinerne fikk et lite håp etter å ha redusert til 1-2 med lørdagens doubleseier, men Nadal var til slutt sterkest i duellen med del Potro.

- Vi ga alt. Det var en emosjonell seier på slutten av et tøft år. Jeg er veldig takknemlig for støtten fra det spanske folk. Det var den beste atmosfæren jeg har opplevd i hele mitt liv, sa Nadal i seiersintervjuet med spansk TV.

Del Potro var revansjesugen etter tapet for David Ferrer fredag og begeistret de tilreisende supporterne fra Argentina med en pen rekke kraftfulle baller som sikret 6-1-seier i det første settet.

Men verdenstoer Nadal, som er ubeseiret i 16 strake Davis Cup-kamper på grus, fant etter hvert formen. Han begynte på sedvanlig vis å strø rundt seg med vinnende baller. I tie breaket i det avgjørende fjerdesettet var spanjolen suveren, vant 7-0 og ble belønnet med Spanias tredje Davis Cup-tittel på fire år.

(NTB)