Nadal til finale uten sett-tap

Alt for sterk for Djokovic.

(Dagbladet.no): Verdenstreer Novak Djokovic var aldri nærmere å true Rafael Nadal enn en enslig settball i tredje og avgjørende sett under ettermiddagens semifinale i French Open på grusunderlaget i Paris.

Den spanske 22-åringen går dermed inn i finalen på søndag uten et eneste settap bak seg. Det er tall egnet til å skremme potensielle finalemotstandere.

I det første settet i fredagens semifinale var jevnt bare til Nadal klarte å bryte Djokovic serve på stillingen 2-1. Derfra og inn var det ingen tvil om at Nadal ville ta seg til sin fjerde finale i French Open selv om han for første gang måtte ut i et tie break-sett. Der ble det greie 7-3.

Spanjolen fra Mallorca er dermed fortsatt utbeseiret på Roland Garros-grusen i hele 27 kamper. I finalen møter han vinneren av semifinalekampen mellom førsteseedede Roger Federer og den franske overraskelsen Gaël Monfils.

Federer og Monfilis møtes til semifinale senere i ettermiddag. 

(Dagbladet.no/NTB)

HARDTSLÅENDE: Rafael Nadal er mannen å slå i French Open. Søndag er siste mulighet til å stoppe grusspesialisten i å vinne sin fjerde strake French Open-tittel. Foto: AFP/Scanpix
HARDTSLÅENDE: Rafael Nadal er mannen å slå i French Open. Søndag er siste mulighet til å stoppe grusspesialisten i å vinne sin fjerde strake French Open-tittel. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Nadal til finale uten sett-tap