Nadal til semifinale i French Open

Spanias nye yndling.

Spanias nye helt Rafael Nadal tok seg svært enkelt til semifinalen i French Open, hvor topprankete Roger Federer venter.

Spania har fått to nye superhelter på idrettsarenaene i år. Den ene er 23 år gamle Fernando Alonso, VM-leder i formel 1.

Den andre overskygger til og med de populære tennisjentene i French Open. Rafael Nadal skaper tennisfeber både i Frankrike og Spania, og tirsdag cruiset den venstrehendte spilleren seg videre fra kvartfinalen på Roland Garros i Paris.

For landsmannen David Ferrer ble ingen målestokk for Nadal, som kun slet litt i åpningssettet. Men etter at han vant det 7-5, var det aldri tvil. Nadal feide Ferrer av banen i de to neste settene med sifrene 6-2 og overlegne 6-0.

Nå venter en annen favoritt, sveitsiske Roger Federer, i semifinalen. Sympatiske Federer, som går gjennom timelange intervjuer hver dag både på engelsk, fransk og tysk, slo Victor Hanescu fra Romania 6-2, 7-6 (7-3), 6-3 tirsdag ettermiddag.

Nadal og Federer har møttes to ganger tidligere, og det har endt med en seier til hver. Sist gang Nadal tapte, for 23 kamper siden, var faktisk mot Ferrer i Key Biscayne.

Nadal har vunnet fem titler i år, mens Federer står med seks. Federer har tidligere vunnet Grand Slam-turneringene Wimbledon, Australia Open og US Open, men mangler seieren French Open.

(ANB)

STJERNESKUDD: Rafael Nadal er Spanias nye tennishelt, og klar for semifinalen i French Open. AP
STJERNESKUDD: Rafael Nadal er Spanias nye tennishelt, og klar for semifinalen i French Open. AP Vis mer