SEIERSPALLEN: Mens Spania tok gull i OLs tennisdouble, fikk Romania sølv ogUSA tok bronsen. Foto: Scanpix
SEIERSPALLEN: Mens Spania tok gull i OLs tennisdouble, fikk Romania sølv ogUSA tok bronsen. Foto: ScanpixVis mer

Nadal tok OL-gull med bestekompisen: – En utrolig opplevelse

De spanske tenniskameratene Rafael Nadal og Marc López fikk tøff kamp i finalen, men sikret OL-gullet i double med seier 6-2, 3-6, 6-4 over rumenske Florin Mergea og Horia Tecau.

Seieren var stor for Spania, som ikke maktet å vinne en eneste tennismedalje i London for fire år siden. Da måtte stjernespilleren Nadal stå over på grunn av en kneskade.

Fredagens triumf beskriver han som et «uforglemmelig» øyeblikk.

– Det var en utrolig opplevelse, spesielt siden jeg fikk gjøre det med en av mine beste venner. Det er uforglemmelig for oss begge, sa han.

– Å vinne gull etter to og en halv måned uten trening, uten forberedelser, det er en drøm som går i oppfyllelse, la han til.

Nadal tok gull i single i Beijing i 2008, men siden har han fått ødelagt flere viktige turneringer av skader. Fredag slo han tilbake, og han ble hyllet av kameraten som delte gullet med ham.

– Å få dele dette øyeblikket med Rafa er en drøm. Alt vi har gjort sammen. Jeg er verdens gladeste mann, sa López.

Den spanske duoen åpnet finalen sterkt med en rask settseier 6-2. Rumenerne vant det andre, mens det jevne sistesettet, som tok over en time, ble avgjort i Nadal og López' favør.

Bronsen i herrenes doubleturnering gikk til USA. Steve Johnson og Jack Sock slo canadiske Daniel Nestor og Vasek Pospisil 6-2, 6-4 i bronsekampen. (©NTB)