KUNNE JUBLE: Rafael Nadal storspilte i New York. Foto: Michael Reaves / Getty Images / NTB Scanpix 
KUNNE JUBLE: Rafael Nadal storspilte i New York. Foto: Michael Reaves / Getty Images / NTB Scanpix Vis mer

Nadal tok seg enkelt videre

Spanjolen ble historisk under nytt tak. 

Andre runde i US Open bød på sjokkexit for både Garbine Muguruza og Milos Raonic, men Rafael Nadal tok seg videre i turneringen da et nytt tak ble tatt i bruk i New York for første gang.

Nadal, som vant US Open i 2010 og 2013, hadde ingen problemer med å slå italienske Andreas Seppi torsdag. Spanjolen vant med 6-0, 7-5, 6-1 i det som ble den første kampen som ble spilt under det skyvbare taket til 150 millioner dollar i Arthur Ashe Stadium. Taket ble tatt i bruk på stillingen 3-3 i andre sett da det begynte å regne.

– Det er historisk, og jeg er veldig glad for at jeg ble den første som fikk spille under taket, sier Nadal, som møter russiske Andrej Kuznetsov i tredje runde.

– Det er ingen vind når taket ikke er trukket for, så det var ikke så stor forskjell. Og taket er så høyt oppe at du merker ikke at det er lukket, fortsatte Nadal.

Verdensener Novak Djokovic møter også en russer, Mikhail Jouzhny, i sin tredjerundekamp. Serberen gikk videre etter at tsjekkiske Jiri Vesely valgte å trekke seg på grunn av skade.

NYTT TAK: Det skyvbare taket i Arthur Ashe Stadium kostet 150 millioner dollar. Foto: Michael Reaves / Getty Images / NTB Scanpix  
NYTT TAK: Det skyvbare taket i Arthur Ashe Stadium kostet 150 millioner dollar. Foto: Michael Reaves / Getty Images / NTB Scanpix   Vis mer

Raonic ute

Verre gikk det for Wimbledon-finalist Milos Raonic, som ikke fikk det til å stemme i storturneringen. Den femteseedede canadieren røk overraskende ut for 120.-seedede Ryan Harrison med 7-6 (7-4), 5-7, 5-7, 1-6.

– Jeg fikk kramper halvveis inn i andre sett. Det var mye nerver og stress. Det var et resultat av overtenning, mener Raonic.

Harrison er i tredje runde av en Grand Slam-turnering for første gang i karrieren.

– Det var en ekstremt fysisk kamp. Jeg spilte på adrenalin, sier 24-åringen.

Sjuendeseedede Marin Cilic, som vant turneringen for to år siden, slo Sergij Stakhovskij i sin andrerundekamp.

Skuffet Muguruza

Også i kvinneklassen ble det en skrell torsdag da tredjeseedede Garbine Muguruza tapte 5-7, 4-6 for latviske Anastasija Sevastova, som er ranket som nummer 48 i verden.

Den spanske jenta, som vant Roland-Garros-turneringen tidligere i sommer, innrømmet etter kampen at hun ble utspilt.

– Det var en veldig tøff kamp, og jeg spilte ikke bra. Alt hun gjorde fungerte, sier Muguruza.

Tapet betyr at 22-åringen ikke får muligheten til å gå forbi Serena Williams på verdensrankingen. Spanjolen fikk sitt store gjennombrudd da hun vant slo Williams og vant Rolando-Garros, men har til gode å prestere i US Open. På fire forsøk har hun fortsatt ikke tatt seg forbi andre runde.

Sevastova er klar for sin første tredjerundekamp i US Open noensinne. 26-åringen ga seg i utgangspunktet med tennis i 2013, men kom tilbake og gjorde et tidlig comeback.

– Dette er grunnen til at jeg kom tilbake – store arenaer og kveldskamper i Grand Slam-turneringer. Men jeg skalv litt på slutten, sier Sevastova.

Brite kollapset

Britiske Johanna Konta kollapset på banen i New York på grunn av et heteslag, men kom seg tilbake på beina og slo bulgarske Tsvetana Pironkova 6-2, 5-7, 6-2.

– Jeg er litt flau. Jeg er ikke så glad i drama. Jeg gjorde det beste jeg kunne med kortene jeg hadde, sier Konta.

Danske Caroline Wozniacki vant sin kamp mot Svetlana Kuznetsova med 6-4, 6-4.

Andreseedede Angelique Kerber er også med videre etter at hun beseiret Mirjana Lucic-Baroni fra Kroatia. Tyskeren møter 17 år gamle CiCi Bellis fra USA i tredje runde.

(NTB)