GA SEG: Rafael Nadal klarte ikke å fortsette med det vonde kneet, og lot Andy Murray få slipppe å avgjøre i tredje sett.Foto: SCANPIX/AP/Mark Baker
GA SEG: Rafael Nadal klarte ikke å fortsette med det vonde kneet, og lot Andy Murray få slipppe å avgjøre i tredje sett.Foto: SCANPIX/AP/Mark BakerVis mer

Nadal trakk seg etter to strake sett-tap

Murray slo ut den kneskadde spanjolen.

|||

Britiske Andy Murray er klar for semifinale i Australian Open etter at Rafael Nadal trakk seg i tirsdagens kvartfinale.

Spanjolen måtte gi seg i tredje sett etter å ha tapt de to første 3-6 og 6-7. På stillingen 0-3 var det slutt for Nadal, som har slitt med et vondt kne.

- I begynnelsen av kampen slet jeg litt fordi jeg prøvde litt for hardt, men jeg klarte å finne den riktige taktikken og de gode slagene etter hvert, sa skotten, som klinket til med 13 serveess.

Det første gang på 22 år at en brite er klar for semifinale «Down Under».

Der venter kroaten Marin Cilic. Han tok seg til sin første Grand Slam-semi noensinne da han slo en småskadd Andy Roddick 3-2 (7-6, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3).

Roddick lå under 0-2, men tok seg sammen etter å ha fått behandling for en vond skulder. Det holdt imidlertid ikke helt inn.

- Det var på ingen måte lett, men jeg har fått mer og mer erfaring under turneringens gang og hadde et ekstra gir å sette inn i det femte settet. Jeg slet virkelig med serven da han begynte å spille bedre. Da visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre, sa Cilic.

Roddick stoppet ikke opp for intervju etter kampen, men hadde sagt til treneren sin at han følte at skulderen dovnet bort, og at han kjente prikking i hånden da han mottok behandling.

(NTB)