Nadal ustoppelig i finalen

Gonzalez kjempet mot overmakten.

(Dagbladet.no): Rafael Nadal har overtatt tennishegemoniet fra Roger Federer det siste året. Han har vunnet prestisjeturneringer som French Open og Wimbledon, og var som ventet ustoppelig i OL-finalen mot chilenske Fernando Gonzalez.

Spanjolen fikk tidvis tøff motstand, men vant komfortabelt med settsifrene 6-3, 7-6, 6-3.

Etter å ha misbrukt tre matchballer lyktes Nadal med den fjerde, og kastet seg jublende på ryggen, i visshet om at han hadde tatt Spanias første gullmedalje i tennis.

Det første settet ble en formalitet for Nadal, men i det andre fikk han kamp til døra. Gonzales hadde to settballer til å bringe balanse, men Nadal klorte seg fast og tvang fram et tiebreak. Der gjorde han kort prosess.

Gonzales sleit fælt med å reagere raskt nok på de mange prosjektilene som suste over nettet, og selv om han sto riktig plassert, var gjerne ballene fra muskelbunten Nadal for harde.

I det tredje settet tok den nye verdenseneren føringen umiddelbart. På stillingen 2-4 var Gonzales nær ved å bryte Nadals serve, og dermed få kontakt, men spanjolen hentet seg inn og fikk 5-2.

Da var all spenning i praksis slutt.

Gonzales fortsatte uansett å kjempe mot overmakten, og avverget både første, andre og tredje matchball, den siste med en mesterlig retur på en knallhard Nadal-serve.

DEN NYE TENNISKONGEN: Alt annet enn seier til Rafael Nadal i finalen ville vært en sensasjon, men Fernando Gonzalez var aldri i nærheten av å kunne true Spanias første tennisgull. FOTO: AFP
DEN NYE TENNISKONGEN: Alt annet enn seier til Rafael Nadal i finalen ville vært en sensasjon, men Fernando Gonzalez var aldri i nærheten av å kunne true Spanias første tennisgull. FOTO: AFP Vis mer

Men han kunne bare forsinke det uunngåelige, og alle gode ting var fire for 22-åringen fra Mallorca.